ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Фирма осигурява по-високи заплати за служителите си, модернизира и базата
Автор: Петър Дучев 14:40 / 03.09.2024Коментари (2)9510
©
Предприели сме всички необходими действия за изпълнението на поетите ангажименти. Ръководството на "Ел Би Булгарикум" ЕАД увеличи с 10%, със задна дата от 1 май, заплатите на служителите в производствената база във Видин. Този месец ще има ново увеличение, като целта е до края на годината да достигнем обещаните допълнителни 30% ръст на възнагражденията. Това обяви министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов във Видин по време на среща със служителите и ръководството на държавната млекопреработвателна компания.

"Ел Би Булгарикум е с най-добри месечни показатели през юни и юли за последните пет години“, подчерта той и обясни, че това ще позволи заплатите на служителите да продължат да бъдат повишавани, както бе обещано.

"Развитието и постоянното усъвършенстване на производствената база на "Ел Би Булгарикум“ е водещ приоритет за ръководството на дружеството и на Министерството на икономиката и индустрията, като негов принципал. Целта ни е и да увеличим пазарния дял на компанията, което ще доведе и до увеличаване на производството във Видин“, увери министър Николов.

Той бе категоричен, че не се предвижда затваряне на производствената база на компанията в града и никога не е съществувала идея за изграждане на нова база на територията на град София. Икономическият министър подчерта, че в столицата се предвижда единствено създаването на съвместна научноизследователска лаборатория с Мейджи при финализиране на преговорния процес между "Ел би Булгарикум“ ЕАД и Meiji Co. Ltd. (Мейджи) за постигане целите на проекта за стратегическо партньорство между двете страни.

Д-р Петко Николов обяви още, че от този месец започва и модернизацията на производствената база на "Ел Би Булгарикум“ ЕАД във Видин. Той посочи, че тя ще бъде развивана и усъвършенствана поетапно, като първоначално предстои да бъдат ремонтирани хладилните помещения, касаещи складовете, да бъдат преасфалтирани алеите, отвеждащи към цеховете и паркинга пред самата сграда.

"Предвижда се инвестиция за плавна подмяна на остарялото оборудване с нова производствена техника за производство на свежи млека, краве масло и топени сирена, добави той. По думите на икономическия министър ще бъдат предприети действия за прилагане на мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградите, с цел намаляване на разходите за електрическа енергия и преминаването на работния процес през енергия от фотоволтаични системи. За тази цел дружеството ще направи проект и ще кандидатства за финансиране до 50 % със средства от Стратегическия план.

В срещата участва и изпълнителният директор на държавното дружество Живко Живков, който подчерта, че ръководството работи за създаването на добра работна среда. От своя страна служителите и представителите на синдикалните организации в предприятието заявиха, че са доволни, тъй като поетите ангажименти от ръководството и министъра се изпълняват.

По време на срещата бе обсъдена и разработената и одобрената бизнес програма на "Ел Би Булгарикум“ ЕАД за периода 2024-2026 г. В нея като стратегическа цел е разписана пълната автоматизация и модернизация на производствените процеси, както и внедряване на качествено нова система за вътрешно фирмен контрол на качеството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама как да не ги заобичаш тия фирми бе - значи плащат ти 900 лв нето и ти увеличават заплатата с 10% (т.е. 90 лв). Индексът на потребителските цени към Юни 2024 спрямо Декември 2019 (нарочно слагам този период поради очевидни причини) се е увеличил с 34% според НСИ. Ей ама оправиха на хората животите. Ако толкова искат да се фукат, нека кажат колко хора са наети в заплатни диапазони 700-1500 лв (бруто), 1500-2200 лв (бруто) и над 2200 лв - тогава ще си проличи колко реално дават.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България в еврозоната
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: