Футболните хулигани ще бъдат регистрирани в национален информационен център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:32 / 14.10.2004
1053
Народното събрание реши, че спортни мероприятия ще бъдат отлагани, ако има непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите и не могат да бъдат предприети действия за предотвратяването й. Законът за опазване на обществения ред и борба срещу противообществени прояви при спортни мероприятия, приет от депутатите на второ четене, задължава собствениците на спортни обекти да назначават отговорник по сигурността, който ще осигурява охраната в спортната зона, като си сътрудничи с полицията. Продажбата на входни билети на клубове на привържениците на отделните отбори ще се организира така, че те да бъдат настанявани в отделни сектори или блокове.
От 500 до 1000 лева глоба заплашва футболните хулигани при сбиване или при повреда на имущество. Освен това, извършителите могат да бъдат задържани в поделенията на МВР до 20 денонощия.
Народното събрание гласува и да бъде създаден национален информационен център към Националната служба "Полиция", който ще оказва съдействие при организирането и провеждането на спортни мероприятия за спазването на обществения ред и обезпечаването на сигурността на спортните обекти. Информационният център към МВР ще събира информация, включително лични данни, за лица извършили футболно хулиганство.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).