Ген. Атанас Атанасов: Искаме правителство с Борисов, може и с Доган

Автор: ИА Фокус
Коментари (7)
10:58
3567
Ние сме солидна политическа сила с желание да бъдем първи на изборите. Това каза пред bTV ген. Атанас Атанасов, кандидат за депутат от формацията на "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Много важно е как ще се конструира една бъдеща редовна власт. Нашият план не е блъф, ние го обявихме. Основните конкуренти на тези избори сме ние и ГЕРБ. Има недоверие между нас, особено в миналото, но за да може да се намери формула, чрез която да се създаде редовна власт - ние предложихме план. Да се обединим мнозинство в парламента около високо авторитетна фигура, на човек, който има добри познания на политиката в страната, който да го излъчим за кандидат за премиер, да му дадем правото да си избере екип - правителство и той да провежда политика на базата на целите, които мнозинството си е поставило", коментира още ген. Атанасов. 

"Ако Борисов иска правителство с ярки политически фигури, да се разбере с Пеевски, Кирил Добрев и Слави Трифонов и да отидат в един бар заедно", каза ген. Атанас Атанасов.

Две партии ще създадат мнозинство след 27 октомври, прогнозира ген. Атанас Атанасов. Това ще са ПП-ДБ и ГЕРБ, а ако случайно им потрябва трети е ясно само кого няма да поканят – "Възраждане“ и "Ново начало“.

"Това трябва да е ясно", категоричен бе той. "Имаме си принципи“, отговори лидерът на ДСБ.

Относно бъдеща партньорство с АПС:

"Двете крила на ДПС са във война и това е видно. Аз нямам някакви предпочитания, защото хора от моето поколение имат лоши спомени от господин Доган", допълни той. "Познавам много от хората, които останаха с Доган, имам добри чувства към тях, бихме работили заедно. Освен това подкрепяме Джейхан Ибрямов и не сме съгласни с това, което се случва с него. Ще подкрепим хората на Доган в защитата им на Ибрямов. Според мен този човек е незаконно задържан", допълни Атанасов.

Според него бъдещият премиер трябва да е "типаж Кристалина Георгиева“ – със сериозен международен опит и авторитет, който да има силата за самостоятелни решение.

"Казах на Борисов, че след изборите трябва да преговаряме. Аз смятам, че в ГЕРБ осъзнават нуждата от създаване на редовна власт. Дали ще приемат нашия план, или ще отидат с тези хора, които казах в един бар - си е тяхна работа", коментира още той.

Виж коментарите (7)

Още по темата (323):
08.10.2024 ЦИК: Без секции за гласуване в Израел и Ливан за изборите
08.10.2024 Бойко Борисов: Това с "равноотдалечения премиер" е някаква мимикрия!
07.10.2024 Борисов: Трудно си представям ново начало след изборите на 27 октомври
07.10.2024 234 лева за СИК на изборите
05.10.2024 Вежди: Бих направил коалиция и с дявола! Знаете ли френският фермер как гласува?
05.10.2024 Костадин Димитров и Георги Георгиев: Да бъдем близо до хората е истинската сила на ГЕРБ
Още новини от Национални новини:
Прокуратурата погна бившия кмет на Кърджали за престъпление по сл...
Район в Пловдив се подготвя за спешни и аварийни ремонти
Прокуратурата: Законът е спазен при разследването срещу Джейхан И...
Каракачанов: България е поставена пред опасност
Почина музикант от "Ахат"
За пореден ден: Огромни опашки и напрежение на Летище София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).