Гледат под лупа обектите, които предлагат почивки "ол инклузив"
Туристическите обекти, които предлагат почивки тип ол инклузив се проверяват приоритетно от инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните през това лято. Освен това засиленият контрол на областните дирекции в Бургас, Варна и Добрич обхваща също така подвижните, временните и сезонните обекти.
Специален акцент има и върху състоянието на местата за бързо хранене. Инспекторите проверяват дали във всеки обект за производство на храни работи лице, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост. Също така се контролират дали лицата, заети в производството и търговията с храни, са преминали медицински прегледи и имат ли заверени здравни книжки. Следи се също така дали готвачите са били обучавани относно качеството и безопасността на храните.
Източник: в. "Монитор"