Глобиха с 25 000 лева известна търговска верига

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:03 / 07.06.2024
9611
25 000 лева глоба е наложила на известна търговска верига КЗК заради разлики в цените на замразени пици, продавани в обект в Дупница. Глобата е потвърдена според решение на Районния съд, което може да се обжалва пред по-горна инстанция.

Нарушението е установено от екип проверяващи, които закупили пиците в хипермаркет в Дупница. Проверяващите установили, че всички подобни продукти от съответната марка били с обявена по-ниска цена от тази, на която се маркират на каса.

Пиците са били на цена от 8.99 лв. за период от 7 дни, като преди това артикулите във всичките им разновидности са се предлагали на по-ниска цена от 8.49 лв. за брой, но поради технически причини етикетите не са били сменени своевременно от персонала. Комисията за защита на потребителите е съставила акт за установено административно нарушение и издала наказателно постановление, което е обжалвано в съда.

"Търговският обект е голям, посещаван от многобройни клиенти, част от хранителна верига и с ежедневен оборот на подобни замразени храни и сериозна посещаемост от гражданите, което би могло да доведе до засягането на голям брой потребители, а от там и завишава сериозно обществената опасност на нарушението", се посочва в мотивите на съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Не минавайте край Кресна, изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха брутален филм за АМ "Тракия"
По-добре не доближавайте до кървавото езеро, опасно е


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).