Globul с нов изпълнителен директор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:18 / 28.07.2005
2160
Атанасиос Кацирубас бе назначен за главен изпълнителен директор на GloBul след решение на едноличния собственик на мобилния оператор, гръцката телекомуникационна компания OTE, и на Борда на директорите на GloBul.

Г-н Кацирубас бе търговски директор на GloBul от м. септември 2002 г.
За по-малко от четири години, компанията постигна 38% пазарен дял, 98% покритие на населението и 86% от територията на България и привлече 2 милиона абонати. В края на първото тримесечие на 2005 г., GloBul отчете 55% ръст в броя на абонатите си спрямо същия период на миналата година.

По официални данни, GloBul е най-голямата инвестиция „на зелено” в България за периода 1992-2004 г. с инвестиции от над 900 млн. лв. за последните четири години.

Преди да започне работа в GloBul през 2002 г., г-н Кацирубас е бил мениджър на международния отдел за мобилна телефония на гръцкия дистрибутор на мобилни телефони и офис техника „Германос” и е отговарял за партньорските договори с мобилните оператори и за установяването, развитието и управлението на филиала на фирмата в България.

Той притежава богат професионален опит, който включва и работа като директор на продажбите на дребно на гръцкия мобилен оператор STET (сега известен като TIM Hellas), собственост на SIP Italy и NYNEX USA, както и различни мениджърски позиции в гръцки и американски компании.

Г-н Кацирубас притежава магистърска степен по концентрация на пазара и общ мениджмънт от „Бабсън Колидж”, Уелсли, САЩ и магистърска степен по изграждане на компютърни системи от „Нортуестърн Юнивърсити” в Бостън, САЩ.

Бившият изпълнителен директор на GloBul и настоящ шеф на румънския мобилен оператор COSMOROM - Николаос Цолас, коментира назначението на г-н Кацирубас така:
“Атанасиос притежава задълбочени и обширни познания и богат опит, които ще му помогнат допълнително да разшири бизнеса на GloBul и да затвърди водещата позиция на компанията на българския телекомуникационен пазар.”

Новият изпълнителен директор на GloBul сподели:
“За мен да поема ръководството на компанията е истинско предизвикателство както в професионален, така и в личен план. Причините за това са следните:
Ще имам възможността да остана по-дълго в България. За мен и моето семейство тя е една прекрасна страна с много хубави и сърдечни хора.
Ще оглавя компания, която е сред най-бързо развиващите се оператори в Европа. Скоро GloBul с гордост ще може да съобщи, че вече има 2 милиона абонати след по-малко от 4 години съществуване. Това е забележително постижение, особено в толкова конкурентна среда. Освен това, българският телекомуникационен пазар е много динамичен и нараства паралелно с икономическия растеж на страната.
И накрая, но не на последно място, за мен ще бъде чест да ръководя екип от професионалисти, енергични и млади хора. Бих искал да подчертая факта, че от 800-те служители на GloBul 99% са българи. Ние вече сме много близки, изградили сме си много приятна работна среда и преследваме една и съща цел: да направим GloBul най-предпочитания оператор за българския народ.
Да постигнем тази цел е голямо предизвикателство и GloBul ще продължи да работи за нейното осъществяване.”



Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).