Голяма фирма, с офиси в България, готви преструктуриране

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:01 / 24.07.2024
3186
Разработчикът на софтуер SAP казва, че броят на работните места, засегнати от плана за преструктуриране, стартиран през януари, се е увеличил до 10 000 работници.

Новината за по-голямото въздействие на преструктурирането върху служителите дойде по време на разговора за печалбите на SAP с индустриални анализатори за резултатите от второто тримесечие на фискалната 2024 г., които включват 10% ръст на общите приходи до 8,29 милиарда евро (малко под 9 милиарда щатски долара).

"Въпреки нестабилната среда в софтуерната индустрия, нашият импулс на растеж остана силен през второто тримесечие“, каза главният изпълнителен директор на SAP Кристиан Клайн по време на разговора за печалбите по-рано тази седмица, според препис на уебсайта Seeking Alpha.

SAP обяви плана за преструктуриране Ambition 2025 през януари, за да увеличи фокуса си върху стратегическите области на растеж – внедряване на изкуствен интелект– и да трансформира своите операции, за да "улови по-добре организационните синергии и ефективността, управлявана от ИИ, и да подготви компанията за силно мащабируем бъдещ растеж на приходите,“ казаха от компанията тогава.

Първоначално планът включва изкупуване на работни места и промени в работни места за около 8000 позиции – около 7 процента от общата работна сила на компанията. Но тази седмица ръководителите на SAP казаха, че общият брой на засегнатите работни места се е увеличил до между 9000 и 10 000.

Повечето са обхванати от програми за доброволен отпуск и вътрешна преквалификация и компанията очаква да завърши 2024 г. с приблизително същия брой служители, повече от 105 000, с който започна годината.

Към 30 юни компанията има 105 380 служители. Финансовият директор каза, че допълнителните съкращения добавят около 800 милиона евро към разходите за преструктуриране и парични средства от програмата, което води до около 3 милиарда евро. Но това ще осигури допълнителни икономии от 200 милиона евро.

Бългapcĸият oфиc нa ЅАР нaбpoявa близo 1500 дyши, ĸoeтo я нapeждa cpeд гoлeмитe тexнoлoгични paбoтoдaтeли y нac.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фолкпевица катастрофира, колата е по таван!
Първи подробности за тежката катастрофа на прохода Петрохан
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Камера засне как Брендо пристига с 10 души въоръжена охрана в ден...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, след която ще тряб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).