Голяма контрабандна пратка цигари задържана на Капитан Андреево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:30 / 15.10.2004
1290
Инспектори от митнически пункт Капитан Андреево предотвратиха контрабанда на 56 мастрбокса цигари “Суперкингс”, съобщиха от Агенция "Митници".
Цигарите - 560 000 къса, са открити при щателна митническа проверка на камион с азербайджанска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. При физически контрол на стоката митническите инспектори откриват 40 кашона без надписи. При отварянето им се оказва, че в тях има други кашони, в които са скрити по 70 стека, опаковани в найлони. За пренасянето на цигарите е използван класическия метод на укриване “тапа”, тъй като в началото на товарното помещение са били подредени празни палети за авточасти, които камионът е превозвал по документи. Ако цигарите бъдат продадени на английския пазар, за който вероятно са били предназначени, тяхната стойност би била 126 000 паунда.
На шофьора, 44- годишен турски гражданин, с инициали Е.И., е съставен акт за митническо нарушение. Контрабандните цигари са задържани. По случая е уведомена Районна прокуратура. За последните две години това е втората голяма контрабандна пратка на цигари, задържана на Капитан Андреево. 810 000 къса “Суперкингс” бяха открити през юни миналата година в камион с холандска регистрация, превозващ текстил от Турция за Великобритания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама от най-известните автокрадци у нас
Гаранцията само на хартия, отказват ремонт на техника
Акция в имоти на депутата Джейхан Ибрямов
Тежка катастрофа с джип на "Гранична полиция", двама полицаи са р...
Малко е нагла: Диона отиде на плаж в Дубай вместо да се яви в съд...
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).