ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Гражданска отговорност" да се заплаща на принципа "Плащай както караш"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:24 / 19.10.2023Коментари (11)18717
©
Застраховката "Гражданска отговорност" да се заплаща на принципа "Плащай както караш".

Проектът, предложен за обществено обсъждане, предвижда размерът на застрахователната премия да се обвърже с предявените претенции и да отразява цялата история на причинените щети при използване на дадено превозно средство, независимо от застрахователя, при който водачът е бил застрахован (система "бонус-малус"). Според Владимир Савов, зам.-председател на Комисията по финансов надзор, системи, базирани на поведението на водачите, в света няма.

"Вместо да се стъпи на нарушенията, да се акцентира върху щетите, причинени от водачите. Предлагаме застрахователите въз основа на удостовернията за наказателни събития, да имат право да коригират застрахователната премия по "Гражданска отговорност". Вместо единната система, фокусирана върху поведението на водачите, да се стъпи върху щетите на колите в исторически план и тази информация да се използва в ценовата политика на застрахователите", коментира той пред NOVA NEWS.

По думите му това ще доведе до прецизиране на цената.

"Може би застрахователите ще предлагат по-ниски цени на водачите, които не са причинили щети. Не може да има таван на премиите на ГО, нито под. Няма как да се регулира цената, защото трябва да има конкуренция. Премиите трябва да покриват причинените щети. Застрахователите ще бъдат задължени да завеждат щетите в реално време, така че като отидете при друга фирма, тя също да има достъп до историята на нарушителите през последната година. КФН ще следи на пазарното поведение на застрахователите и ще санкционира нелоялните практики", обясни Савов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.10.2023 г.
0
 
 
Бонус малус и всякакви тъпотии. Защо трябва да плащам ГО и за двете си коли, защото може да ги управлявам едновременно ли? Застраховката трябва да е по гражданите шофьори, собственици на автомобили. Грабители.....ПП:имам две таратайки, които ми трябват за различна работа
Aнонимен
на 20.10.2023 г.
0
 
 
Застрахователите са свикнали кръв да смучат. Ще изтълкуват бонус-малус както дявола евангелието. И пак ще смучат невинна шофьорска кръв.
Aнонимен
на 20.10.2023 г.
0
 
 
След като водача е извършил нарушение, вероятно е санкциониран вече. Защо за едно и също нарушение трябва да го санкционират по няколко пъти? Днес ще му увеличат ГО, утре ще му поискат повече пари за горивото, вдруги ден сигурно и в бакалията ще го санкционират. Безумно е!
Aнонимен
на 20.10.2023 г.
0
 
 
Защо да плащаме ГО след като те не плащат щетите.ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗАСТРАХОВКА но не да ни задължават къде да плащаме.
Aнонимен
на 20.10.2023 г.
0
 
 
То и книжката може така да се ползва.Чак когато те спрат и питат имаш ли гражданска , да отговориш че и книжка нямаш....
Aнонимен
на 19.10.2023 г.
0
 
 
А бе ей,крадци ,имам 6 автомобила и мога да карам наведнъж само една от тях ,защото няма как да карам повече от един автомобил наведнъж и ви плащам 6 ГО.Не се ли наядахте пе****си крадливи да ви таковам майката.Реално ГО трябва да е на човека -шофьор и да важи на която и кола да се кача да карам даже и чужда.А за да се качи някой да кара мой автомобил също трябва да има ГО направена на името му като физическо лице.И още пари искате.Ще ви мачкаме пред офисите ви както са мачкани пред кметствата онези на 9 септ.1944год.да знаете.
Aнонимен
на 19.10.2023 г.
0
 
 
Гражданската отговорност трябва да е на водача,а не на авомобила,защото той причинява ПТП и причинява щета. Така е в Европейските страни.
Aнонимен
на 19.10.2023 г.
0
 
 
Само че ГО се води на рег.номер на МПС, без значение кой е водача и какви щети е причинил той. От самото начало е объркана схемата. Един служебен автомобил може да се управлява от много служители, а колата е регистрирана на юридическо лице - как ще изчислят ГО?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: