Грешка в системата: Глобиха водач с 2000 лв., ремаркето му било без "Гражданска отговорност"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
08:56 / 10.10.2023
1703
Шокираща глоба с фиш за 2000 лева получил софиянец, който пътувал по работа в района на Ловеч. Санкцията му е наложена, защото ремаркето, което теглил с колата си, било без застраховка "Гражданска отговорност". Оказало се, че потърпевшият е станал жертва на проблем в системата, в която не е отразена поправка в Кодекса за застраховането. Промените са от преди шест години, но е приложен предишен текст.

"Заснет съм от камера в района на Ловеч преди няколко месеца. Получих фиша от КАТ Ловеч и в него се посочваше, че ремаркето няма "Гражданска отговорност". Абсурдното в случая е, че от 2017 година, ремаркета като моето – от категория О1 до 750 килограма обща маса, са освободени от "Гражданска отговорност" и ползват застраховката на автомобила", разказа потърпевшият Йордан Ибришимов, цитиран от Nova.

По думите му служител в КАТ Ловеч му обяснил, че промените не са отразени в масивите на системите им. "Той каза да не се притеснявам и че след обжалване в Районния съд в Ловеч – глобата ще бъде премахната", посочва Ибришимов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).