ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Грома Холд" ще е генерален спонсор на второто издание на L'Etape Bulgaria by Tour de France
Автор: ИА Фокус 11:33 / 06.06.2024Коментари (0)1463
©
"Пътят към върха“ – с този слогън стартира кампанията "Грома Холд“ – компанията, която тази година ще бъде спонсор на второто издание на L'Etape България от Tour de France. То ще се проведе отново през лятото, на 27 и 28 юли, в района на Велинград.

Легендарното колоездачно състезание е част от световната верига L’Etape by Toure de France, а организатор от българска страна е Спортен клуб "Спорт за всички - София“.

"За нас партньорството ни с L’Etape Bulgaria by Toure de France е важна оценка за дейността ни, защото с помощта на това международно признато състезание ние показваме пътищата, които изграждаме, не само като строителни обекти, но и като цялостно позитивно изживяване. Миналата година помогнахме за обособяването на първата в историята на състезанието предизвикателна гравел отсечка. Тази година надграждаме партньорството си и влагаме още повече енергия в това състезанието да бъде по-мащабно и успешно. Удовлетворени сме, че пътищата, които градим- дори и в най-трудно достъпни региони като Родопите- придават европейски облик на българските населени места, свързват хората и местните общности и отварят нови възможности за култура, спорт и бизнес“, казва Виктор Велев, управител на Грома Холд.

Първото издание на легендарното колоездачно състезание у нас премина при огромен интерес. Над 850 участника от 22 държави се включиха в старта. Средната им възраст бе 40, 4 години, а 85 от тях бяха жени. Най-възрастният участник бе на 79 г.

L’Etape Bulgaria by Tour de France бе втората най-голяма надпревара на Балканите под егидата на световната колоездачна марка Tour de France (след Румъния и Гърция). Състезанието в България се проведе по специално избрано живописно трасе в района на Родопите, включващо две дистанции – дълга (102 км.) и къса (57 км.), при максимална денивелация от 1700 метра.

Младата надежда в ски спорта Борислав Хаджистоянов от Разлог спечели дългата дистанция на 102 км. с време от 2 ч. 56 мин и 4 сек. На късата дистанция от 57 км. най-добър бе именитият ни колоездач Данаил Петров, който пребори трасето за 1 ч. 44 мин и 51 сек.

Всички участници посрещнаха одобрително предизвикателството, което им бяха подготвили организаторите – гравел отсечка между родопските села Цветино и Горна Дъбева. Подобно предизвикателство подлага на изпитание не само бързината, но и техниката на колоездачите. Гравел отсечката бе заравнена и подготвена според специалните изисквания именно от техника и екипи на компанията Грома холд.

"Компанията ни остава трайно ангажирана с подкрепа за културни и спортни инициативи. Освен L’Etape Bulgaria by Toure de France ние подкрепяме и женския футболен отбор "Спортика“ в Благоевград, защото вярваме, че спортът помага не само за изграждане на характер и хъс, но и за създаване и поддържане на общности“, казва още Виктор Велев.

"Без подкрепата на Грома Холд успехът на L’Etape by Toure de France нямаше да е възможен. Удовлетворени сме, че в лицето на тази сериозна компания-лидер в инфраструктурното строителство – имаме не просто спонсор, но и истински съмишленик в подкрепа на каузата на колоезденето в България“, казва Даниел Дуков, организатор на състезанието, Грома Холд е с повече от 23 години история зад гърба си и над 500 изпълнени обекта в България и региона в сферата на строителството и поддръжката на пътища и инфраструктурни проекти. Грома Холд работи и в областта на ВиК обекти, пречиствателни станции и високо строителство. Разполага и с перфектно оборудвана производствена и техническа база.

Регистрацията за второто издание на L'Etape България от Tour de France вече е отворена за всички желаещи да преживеят легендарната колоездачна надпревара в региона на Западните Родопи: https://bit.ly/3uY3I5H


Още по темата: общо новини по темата: 3
05.07.2023 »
05.07.2023 »
23.05.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: