Гъсеници нападнаха страната

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
17:53 / 26.07.2006
2345
Нашествие на гъсеници е регистрирано в 11 области на страната, алармираха от Министерството на земеделието и горите. Увеличена популация на ларвите на Бялата американска пеперуда гъсениците има в 43 общини, като са засегнати основно дърветата в градските части.

Най-много вредители има в Бургас, Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Русе, Разград, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково.

Със заповед на министър Нихат Кабил от днес кметовете на засегнатите общини заедно с органите на регионалните служби за растителна защита започват да пръскат срещу опасното насекомо. Действията по обезпаразитяване ще се контролират от генералния директор на Националната служба за растителна защита.

Гъсениците на американската бяла пеперуда унищожават поголовно цялата растителност на огромна площ и се размножават много бързо, предупреждават специалистите.

Информацията е на Дарик радио.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
В Бургас спасиха премръзнало бебе, изхвърлено на улицата
Първи данни от черната кутия: Ниска височина е погубила двамата п...
Българинът не сяда на масата без месце
Правителственият самолет кацна в София с евакуираните българи
Има определени условия, за да получаваме допълнителния "клас прос...
Подхвърлиха бебе пред къща в Южна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).