Хиляди полякини атакуват това лято нашето море

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:09 / 01.05.2024
26085
Сериозен ръст на туристите по Българското Черноморие очакваме през летния сезон от страните от Централна и Източна Европа. Това обяви за TravelNews Мартин Петков, управител на туроператора “Гоу ту холидей" ООД (Go2Holiday), който представлява международния концерн ANEX Tour у нас. Най-сериозно увеличение при записванията се наблюдава в Полша – ръст от 50% спрямо миналата година. Подобно е положението и на пазар Украйна, като туристите идват с автобуси или собствен транспорт. Изключително добре вървят и с увеличение резервациите още в Чехия и Словакия, обясни Петков.

Туристите от четирите държави не спряха да идват по Българското Черноморие дори и по време на ковид пандемията. Най-много посещават Слънчев бряг, Несебър, Свети Влас, Златни пясъци и редица курорти на юг.

Пазарът в Сърбия се е събудил и е много добре след като през последните години имаше драстичен спад. Сърбите идват традиционно с автобуси и собствени коли, като те най-много обичат Несебър.

От Северна Македония също бяха спрели да почиват по Българското Черноморие, но за предстоящия летен сезон започват да се записват и ще се завърнат, коментира Мартин Петков. Той обаче не очаква ръст от Германия и Унгария, от където няма достатъчно полети до Бургас и Варна.

Концернът ANEX започва да оперира още във Великобритания и скандинавските страни. Оттам ще очакваме туристи през 2025 г., каза още Петков. Още през тази година от двата пазара се наблюдават сериозни ръстове в записванията при другите туроператори.

Виж коментарите (8)

Още по темата (1073):
10.10.2024 Плажът в Бургас се препълни
30.09.2024 Днес е последният работен ден за десетки сезонни работници
28.09.2024 Спасител: Алкохолът в заведенията е много скъп и масово се пиеше на плажа, имаше много удавени
27.09.2024 Експерт: Бум на американски туристи у нас, ето защо
25.09.2024 Докога е безопасно да се влиза в морето?
24.09.2024 Собственици на хотели по Черноморието принудени да затварят по-рано
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
Известен психиатър: Психиатрията е единствената специалност без к...
"Извънземна технология" на хиперколата от Родопите раздели мрежат...
МВР обяви резултатите от акцията в Пловдив
"Спартан" докара от Германия тежко болно дете
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).