Хотелиери се обърнаха към държавата с призив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:45
639
Хотелиери по Южното Черноморие започват с подготовката за следващия летен сезон още от следващия месец. Управителите на местата за настаняване ще набират работници от трети страни още през ноември, а причината отново е бавното издаване на визи, въпреки че не веднъж им беше обещавано, че процедурата ще бъде облекчена.

"Набирането на персонала започна, за да можем да се вместим в сроковете за издаване на визи. И не точно в сроковете, а в забавянето на сроковете, за да можем да си подсигурим работници", заяви в "Денят започва" - Стойка Терзиева, управител на хотел в Слънчев бряг.

Да, рано е, но ние не можем да стоим със скръстени ръце, добави тя. Основно работници се търсят от Азия- Непал, Бангладеш, Узбекистан. Тя се обърна към държавата с призив:

"Ако може издаването на шестмесечните визи, работни, да бъде направо шестмесечна виза, без да се налага допълнително да издаваме лична карта тук на място, което усложнява работата".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Прокуратурата погна бившия кмет на Кърджали за престъпление по сл...
Район в Пловдив се подготвя за спешни и аварийни ремонти
Прокуратурата: Законът е спазен при разследването срещу Джейхан И...
Каракачанов: България е поставена пред опасност
Почина музикант от "Ахат"
За пореден ден: Огромни опашки и напрежение на Летище София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).