Хвърлен камък спука предно стъкло на една от новите мотриси

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 23.06.2005
1587
От началото на 2005 г. до настоящия момент са регистирирани 50 случая на замерване на влакове с камъни. При подобни злонамерени посегателства са контузени общо четирима пътници и една служителка на БДЖ ЕАД. Счупени са 54 стъкла на вагони и 8 стъкла на локомотиви.
При поредния случай на замерване на железопътен състав с камъни на 18-ти юни 2005 г. в района на гара Кюстендил беше спукано челното стъкло на дизелова мотриса Desiro, пътуваща по дестинация Бургас – Кюстендил. Само благодарение на факта, че предните стъкла на мотрисите са бронирани, е предотвратена опасността от сериозно нараняване на машинистите и възможните тревожни последствия за безопасността на движение на влака. Пукнатината постепено се разширява, което води до намаляване видимостта на машинистите. Това налага смяната на цялото челно стъкло на мотрисата, което от своя страна ще доведе до значителни разходи за железопътния оператор.
Маршрутите, по които пътуват дизеловите мотриси Desiro, са изготвени с цел запознаване на клиентите на БДЖ ЕАД с многобройните удобства, които предлагат новите мотриси, както и тяхното популяризиране сред широката общественост. От началото на следващия месец новите влакове ще се движат по неелектрифицирани линии, където ниският разход на дизелово гориво ще доведе до по-бързото възвръщане на първоначално направените инвестиции по закупуването на мотрисите. Досегашните маршрути за движение на новите влакове бяха избрани с цел да се провери поведението на ходовата част на мотрисите в условията на електрифицираните участъци от съществуващата железопътна инфраструктура, по които в бъдеще ще се движат електромотрисните влакове от същата фамилия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кристалина Георгиева: България има шанс да влезе в еврозоната дог...
Вицепрезидент на банка: На едни 1000 лв. при превалутиране хората...
Експерт: Нивото на лихвите в България е историческо
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).