ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Хвърлилата се под влака е убийцата на бабата и дядото на певицата Белослава
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:32 / 03.10.2024Коментари (0)1703
©
Както стана ясно по-рано днес, тя току що е била излязла от затвора. Там жената прекарала 18 години заради двойно убийство във Враца. 

Врачански ужас

Жертвите на Лалковска са 76-годишната Венета и 82-годишният Кръстьо Стоянови. Те били убити на 11 декември 1997 г. в апартамента им на ул. "Алеко Константинов“ във Враца.

Двамата били пенсионирани учители и са баба и дядо на певицата Белослава. Това съобщава BulNews.

Тя е с врачански корени – нейният баща е известният бизнесмен от града Борислав Стоянов, известен с прякора Боци Мармалада. Майка ѝ пък е актрисата Анета Сотирова. 

Лалковска била наета, за да се грижи за възрастните хора. В момента на убийството тя била 23-годишна.

А ето и хронологията на бруталното престъпление:

На 11 декември 1997 г. бившите учители Венета и Кръстьо Стоянови са намерени заклани в апартамента им на ул. "Алеко Константинов" във Враца. Той бил превърнат в кървава баня, тъй като стените и подовете били оплискани и изрисувани със свастики и символи. По тази причина първоначалната версия била, че извършителите са били скинари. 

Малко по-късно е задържана като заподозряна домашната им помощница Виолина Лалковска. Пред тогавашния началник на полицията Георги Асенов тя прави пълни самопризнания.

Според нейната версия, агресията ѝ била предизвикана от желанието на Стоянов да я изнасили, предшествано от неприлични предложения. В това време съпругата му била на гости при приятелка.

След като се посборили в спалнята, Виолина грабнала намиращия се наблизо ловджийски нож и го пробола. Стоянов хванал ножа и според нея я прорязал три пъти по дясната ръка.

Виолина изтръгнала ножа и намушкала стареца няколко пъти. После взела някакво желязо и започнала да го удря безогледно.

В банята измила кръвта от лицето си. В този момент Венета Стоянова позвънила на вратата. Уплашена, Виолина избутала жената в кухнята, съборила я на пода, взела нож от масата и започнала да я удря. След това я съблякла гола от кръста надолу, за да инсценира изнасилване, обърнала цялата покъщнина наопаки, за да наведе на мисълта за обир и със спрей изрисувала върху хладилника и стената свастики и надписи на латиница, за да насочи подозрението другаде.

Лалковска съблякла дрехите си и ги сложила заедно с флаконите от спрей, окървавените чехли и ножа в плик, който на другия ден запалила в района на пролома "Вратцата". Впоследствие завела полицията до това място.

След убийството Виолина отишла във врачанската болница, за да зашият трите порезни рани на дясната ѝ ръка. Според медицинската сестра от Центъра за спешна помощ тя се представила с фалшиво име и измислен адрес. 

Разкриването на този факт, а не психическо или физическо насилие, я принудило да направи признания. В тях тя посочила и други мотиви - че към нея Стоянови се отнасяли като към робиня, а ѝ плащали малко. В показанията си пред съда не се признава за виновна и не желае да говори, тъй като не си спомняла нищо.

Според медицинската експертиза, Виолина Лалковска прекъснала следването си в София през 1991 г. поради заболяване - начална степен на шизофрения.

Оттогава до 1995 г. е хоспитализирана в психиатричната клиника в София. Лечението ѝ спира през 1995 г., когато е освидетелствана като човек с уравновесено психическо състояние, със заключение за трудоспособност и адекватно гражданско поведение.

В експертизата се казва, че Лалковска е интелигентна, чете много, изучила е всички симптоми на невменяемост. Това дава основание на обвинението да предполага, че тя играе много добре тази роля в съдебната зала.

Сага, продължила десетилетие

Делото срещу Лалковска е цяла съдебна сага, продължила цяло десетилетие. В крайна сметка е осъдена през 2007 г., след като експертиза доказала нейната вменяемост в момента на извършване на престъплението.

Тя получила две доживотни присъди, но прекарала зад решетките в сливенския затвор 17 години, преди да бъде пусната.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Избори в САЩ
Хороскоп за деня
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: