Идеята на синята зона е да дестимулира хората да се придвижват с личен автомобил

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:19 / 11.06.2024
2051
В българските градове има прекалено голяма моторизация. Почти няма изключение от правилото, че градовете с висок стандарт на живот не зависят от придвижването с личен автомобил. Това коментира за БНР студентът по архитектура Руслан Дражев.

Той даде за пример австрийската столица Виена, където се разработва идеята леки коли, различни от електромобилите, да нямат право да навлизат в центъра. Тук не говорим за такса паркиране, а изобщо за право на движение, допълни Дражев. Хората от години там масово продават автомобилите си, защото за тях е по-скъпо придвижването с кола, каза още Дражев. 

Той даде полезни идеи за функционирането на синя и зелена зона.

"Идеята на въвеждането на синята зона не е да бъде удобна за всеки, а да дестимулира хората да се придвижват с личния си автомобил", каза още студентът по архитектура.

По думите му оптимизацията на градския транспорт е един от начините варненци да сведат до минимум ползването на автомобилите си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха червен код за половин България!
Депутати от "Величие" са заплашвали един от основателите на парти...
Вижте какво ни чака в следващите часове
Задържаха българка, издирвана за трафик на бебета в Гърция
Автомобил се запали в движение на Дунав мост
Ето какво показват изследванията на водата в Черно море


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).