Идва краят на смяната на часовото време?

Автор: Тереза Герова
Коментари (1)
20:17 / 25.10.2024
2975
Депутатите в Европейския парламент искат да се отмени смяната на часовото време. Още преди много години Брюксел обеща да прекрати редовната смяна на часовото време от зимно към лятно и обратно. 66 членове на Европейския парламент изпратиха искане до председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен най-после да изпълни това обещание, съобщава германският вестник BILD.

"Проучванията показват, че промените във времето влияят негативно върху моделите на съня, увеличават риска от инфаркти и инсулти и може да доведат до увеличаване на броя на пътните произшествия. Докато изчисляването на енергийните спестявания беше напълно неоправдано“, се казва в писмото на депутатите.

Проучване, проведено през 2018 година, показа, че 84% от гражданите на ЕС се чувстват уморени от смяната на времето. Европейският парламент гласува в подкрепа на премахването, а тогавашният председател на ЕК Жан-Клод Юнкер обеща да изпълни това решение. Когато Урсула фон дер Лайен наследи Юнкер през декември 2019 година, тя наследи това обещание. Пандемията и мудността на бюрократите на ниво национални правителства попречиха на това да се случи. Сега отново си спомниха смяната на времето. Министрите на транспорта трябва да се заемат с работата, коментират от редакцията.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Когато сте се съгласили да работите на минимална, а допълнително ...
Министърът и началникът на отбраната на ВИП събитие в "Ново село"...
Автоексперт: Нов автомобил с повече екстри, е по-разумната инвест...
Бойко Борисов: Ние ще направим всички компромиси, но ще има прави...
Откриха уникална находка в Стара планина
200 жители твърдят, че тяхното село е най-дългото в България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).