Идва ноември ли? Ако НИМХ познаят, есента е доста далече

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:35 / 25.10.2023
3829
През нощта ще преобладава облачно време. Ще има превалявания от дъжд, на повече места, по-значителни и по-продължителни в Югозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Топла нощ с минимални температури между 12° и 17°, в София - около 13°. Утре преди обяд облачността ще е значителна с валежи от дъжд главно в Южна България.

След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, но в Източна България ще се задържи значителна, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони и ще прегърми. Ще продължи да духа югозападен вятър, ще е до умерен. Остава топло за края на октомври с максимални температури между 21° и 26°, в София - около 22°.

През следващите дни преди обяд в Източна България ще бъде с намалена видимост или ниска слоеста облачност. В петък над останалата част от страната ще има разкъсана облачност, по-късно през деня и през нощта срещу събота от запад на изток ще се увеличи и на места, главно в Северна България ще превали.

В петък в Източна България и северно от планините вятърът ще е поривист, умерен до силен от юг-югозапад. С него дневните температури отново за кратко ще се повишат, максималните ще са между 23° и 28°. В събота вятърът ще е слаб от северозапад, а температурите - с два-три градуса по-ниски.

В неделя и през първите дни от новата седмица в Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, а в източните райони остава с условия за намалена видимост или инверсионна облачност, не са изключени и ръмежи. Вятърът ще е слаб от югоизток-изток.

Температурите ще се задържат без съществена промяна. В сряда от северозапад ще проникне относително хладен въздух, облачността ще се увеличи, повишава се вероятността за валежи в Западна България, съобщават от НИМХ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).