Икономист: Харесвам Европа както провинциално момче - недостъпна чужденка

Автор: Вилислава Ветренска
Коментари (1)
12:31
933
Харесвам Европа. Харесвам я така, както провинциално момче харесва недостъпна чужденка - хем са го пуснали да се навърта около нея, хем с поглед му напомнят да си знае мястото. Но не харесвам цялата тази евро-бюрократска надменност. Този натиск върху суверенни държави по всякакви теми. Това написа във Фейсбук икономистът от КНСБ Любослав Костов.

Ето какво още пише той:

Ние, българите, си знаем мястото. От 1300 години все сме на същото това място, на което сме и днес. Имаме си комплексите, имаме си и постиженията - както подобава на народ с дълга история. Доста неща ни минаха през главата. България е най-старата държава в Европа и е единствената, която никога не си е сменяла името.

Разбира се, че днес западноевропейците, са успелите. Разбира се, че искаме да имаме вашите доходи и успехи. Това, обаче, което нямате, е исторически опит. Малки сте. Държави на по няколкостотин години. Затова не трябва да сте толкова надменни.

Ние, българите, сме видели много неща. Видели сме как една лудост през 1943 г. обхвана цяла Европа, но само ние не се заразихме с нея. И тогава пак със същите аргументи, вие от Западна Европа, ни казвахте "прости сте, българите, нищо не разбирате от идеологическо просвещение", "мърляви сте, не разбирате от чиста раса".

"Те са с ограничен манталитет, комуто липсва идеологическо просвещение, което го има при нас, в Германия. Отраснал с гърци, арменци и цигани, българинът не вижда недостатъци при евреите, които да оправдаят особени мерки срещу тях. Ако осъществим по-силен натиск, ще предизвикаме обратния ефект.". - Това е информация до немското правителство от 07.06.1943 г. на Адолф-Хайнц Бекерле, посланик на фюрера в София.

Сега разбирате ли защо се гордеем, че 80 години по-късно, продължава да ни липсва "идеологическо просвещение"? Преживели сме куп социални експерименти и странно как, идеолозите на всички антихуманни доктрини, все бяха родени в Западна Европа?

Ние сме виждали много съвети и съюзи, много преди Съвета на Европа и Европейския съвет. Виждали сме Съюза на съветите. И то сме го виждали отвътре. За разлика от вас, в Брюксел, които сте го виждали само отвън. Защо така си мислите, че знаете повече от нас за неща, които ние сме живели, а вие сте ги гледали само по телевизията?

Вие нямате историческия опит с половинвековен комунизъм, заради това не разбирате нито Източна Европа, нито Източна Германия. Вие нямате историческия опит с вековно ислямско робство и затова не разбирате какво точно си причинявате с безконтролната миграция.

Като цяло, приличате на дете, което се е качило на мощна кола и само заради това си мисли, че разбира живота повече от стария си смотан чичо - неуспял материално, но много видял и много препатил през дългия си живот.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
С такива подобрения собствениците често "пресоляват манджата" и т...
Диана Добрева и Георги Господинов с високо международно признание...
Нотариус за ниските данъчни оценки: Един декар земя струва от 10 ...
Производител: Това е голяма заблуда за клиента в големите вериги
Бойко Борисов: От 3 кризи сме ви вадили по най-добрия начин!
Колко да приготвим за комплект гуми тази зима


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).