ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Илхан Андай: Битият - бит, продължението го знаете! Доган ще пие кафе с Пеевски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:34 / 04.07.2024Коментари (0)7926
©
Винаги е имало кризи в ДПС около лидера, но сега е по-различно. Наблюдаваме рефлекс на хора, които се самоанонсират като хора на Доган. Това е грешно и дразнещо за електората, защото какво означава "Аз съм човек на Доган, вие сте от партията". Стотици хиляди избиратели заради порочни практики и местни феодали и твърде много недъзи се отдръпнаха от ДПС. Голяма част от тях пасуват и не ходят на избори, други се пробваха в други партии и не успяха. Сега има един дремещ, потенциален електорат на партията от още 300 000 гласа и вместо ДПС да се пресегне и да ги вземе, днес Доган взривява ДПС. Това заяви журналистът от 24Родопи Илхан Андай в подкаста на OFFNews.

Той обясни, че има предвид появата на изключения от парламентарната група на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай в сутрешния блок на бТВ, където той обяви, че Доган е поискал да се гласува против правителство на ГЕРБ. Малко след медийната изява председателят на партията Делян Пеевски обяви, че няма да се съобрази с волята на почетния председател от Сараите.

"Подобно действие е контра на всичко, което се случи през последните месеци. През цялата предизборна кампания бе прокламирано, че партията иска да се случи стабилно правителство, което да работи по начин, който да рефлектира върху живота в депесарските райони. Водещата тема бе повишаването на стандарта на живот. Сега идва това взривоопасно "Не гласувайте за кабинета". Това не е друго, а отстъпление от интереса на етническите турци в България", обясни Андай.

Той отбеляза, че в Пловдив и областта, където отдавна водач на листата е Рамадан Аталай, от избори на избори ДПС отбелязва все по-слаби резултати. 

"Аталай е разговарял с Доган и го е убедил, че трябва да стане зам.-председател на парламентарната група на ДПС, при което е последвала емоционална реакция на Делян Пеевски. Той обяснил, че това няма как да се случи, тъй като нищо не предполага този човек да получи този важен пост - че резултатите са му слаби и че продължава отливът на избиратели в толкова важен район като Пловдив. И днес след като Доган прати вестоносец да каже "Не подкрепяйте правителството", Пеевски излезе и каза "Аз не подкрепям Доган, подкрепям хората", добави журналистът. Андай подчерта, че никога досега ДПС не са имали 47 депутати в Народното събрание.

"Доган може и да е прав за това, че не е имало пазарлъци за министерски кресла, но трябва да се подходи много внимателно на база това демонизиране на ДПС, което Доган така или иначе не успя да изчисти. ДПС с толкова депутати можеше да поиска 6-8 министерски кресла като втора политическа сила. Проблемът е недостижимата калкулация от 121 гласа. ГЕРБ не си свършиха работата и загубиха 150 000 гласа. Защо Пеевски не ги иска тези 8 министри?

Пеевски просто прави жест към Бойко Борисов, за да може да се случи това, което той тайничко си мечтае - да изгради стабилно правителство с подкрепата на първите три политически сили. Драмата му е, че не може да накара ПП-ДБ да го подкрепят. Така се отваря възможност, след като кабинетът заработи, да бъдат направени промени и в него да влязат хора, свързани с ПП-ДБ. Това е жестът на Пеевски - не искайки министри той оставя възможността за диалог между ГЕРБ и ПП-ДБ отворена", каза той.

Според Андай Пеевски ясно казва "Аз устава го знам и според него аз съм председателят".

"На Бойко Борисов му е най-тежко в момента. Той губи и при правителство, което ще се крепи на 2-3 гласа, но губи и ако предизвика нови избори. Борисов трябва да отчете, че върви стремглаво надолу и едни следващи избори ще му донесат нови загуби. Ако се стигне до такива, то тогава няма да говорим за ясно изразен фаворит, а битката за първото място ще е между ГЕРБ, ДПС и Възраждане", каза журналистът.

Според него рано или късно и президентът Румен Радев също ще излезе със своя партия. 

Илхан Андай обясни, че Ахмед Доган за първи път ползва "вестоносец" в лицето на Рамадан Аталай.

"Доган има друг стил на работа - било то писмо, обръщение или декларация, които се пускат на сайта на ДПС. Това показва, че или той губи форма, или има по-висш пилотаж, някаква друга игра, и сега - днес и утре Доган ще остави Рамадан и другите като него да се наиграят, а след това ще седне да пие кафе с Пеевски и битият - бит, точките следват", добави той.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Природни стихии
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: