ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Илхан Андай: Който пусна фейка, че Пеевски иска да маха Доган, ще си понесе санкцията
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:41 / 07.07.2024Коментари (0)8831
©
Случващото се в ДПС не е дневният ред на електората, на онези близо 400 хиляди гласували на 9 юни за партията, тези хора и етносът искаха в началото на юли България вече да е с редовно правителството.

Вместо да разрушава стената между елита на партията и избирателите, в ДПС в последните дни надграждат този зид с нов ред тухли.

Вчера говорещите от името на Доган дадоха заявка, че и тези 17 от ПГ вече rискат да има правителство, сиреч почетният дава назад и се равнява по дневния ред на избирателя. Можем да заключим, че и д-р Ахмед Доган и Делян Пеевски са доволни. Това коментира в "Тази сутрин“ по Нова тв Илхан Андай.

Той препоръча на телевизионния екип да се оттегли от Росенец в тези жени, най-малкото поне до следобеда, защото срещата Доган-Пеевски най-вероятно няма да се състои, тя вече не е толкова спешна.

"Тази среща, която е била планувана между двамата лидери, и едва след това е насрочена срещата с тези 17 депутати, вероятно няма да се състои. Защото не се случи това гръмкото, което беше анонсирано от хора като Рамадан Аталай", посочи Андай.

Два са акцентите от тази среща в летния сарай на Доган вчера, каза Андай.

"Беше задължително тези 17 депутати, които послушаха почетния председател и не позволиха да се случи кабинетът на ГЕРБ, да бъдат поканени на чай и снимка, за да им се обясни защо сега вече трябва да се направи всичко, за да има България редовно правителство. Разбира се, малцина виждат опита за висш пилотаж в българската политика, издание 50-и парламент - хем Бойко Борисов пак да иска, но по-рахатлийско да му е откъм подкрепа и обяснения пред обществото, хем ДПС да има официално свои хора в кабинета, но самият Доган не знае дали след като бе проспан удобният момент, сега играта няма да се обърне срещу тях.

Второто е, че Доган иска да изпъква отново неговата значимост, особено по важни теми, а решенията му да се обличат уставно. Той да спуска, но да обличат това решение в местоимението "Ние“. Това е дешифрирането на изречението към снимката за спомен на 17-те в Росенец за автентичното ДПС. "Каквото каже идеологът Доган, това ще е“ – добре, но това не е уставно. Още трябва да се изпипат нещата в тази посока.

Същото уставно пакетиране следва да се случва и с решенията на председателя Делян Пеевски, който трябва да провежда едва ли не пак всеки вторник заседания на ЦОБ. Това е един формат на дългото говорене, в което присъстващите членове, а и тези от парламентарната група, ако заседанията са разширени, имат поле за изява. Повечето от присъстващите използват заседанията и изпяват наизустените, често написани от други лица, анализи, за да впечатлят началника“, сподели Андай.

И още: "На събирането при Доган 15 били за обединение и всички градивни неща с общо знаменател "Заедно", изречени от Делян Пеевски и подкрепени с декларации на 24 областни структури. Сиреч има чуваемост. Единствено Аталай е бил малко по-краен, но май и от него излезе манипулацията, че едва ли не някой е пенсионирал Доган и го оставил в Сарая да се грижи за градината си.

Който пусна фейка, че едва ли не Пеевски иска да маха Доган, да го пенсионира, да му вземе партията, ще си понесе санкцията“.

По стара традиция трябваше да има снимка и кой откъде дошъл, допълни Андай за снимката пред летния сарай на Доган със 17-те.

За да завърши този тест за ДПС, остава още една снимка – на Доган и Пеевски, не се знае кога, каза журналистът.

Трудно ще се състави правителство с мандата на ДПС, защото партията вече не е в графата "най-предвидимият партньор“, отговори Андай на въпрос на водещата Марина Цекова за възможността Движението да получи подкрепа за кабинет.


Още по темата: общо новини по темата: 101
25.09.2024 »
25.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
04.09.2024 »
03.09.2024 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: