ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Илхан Андай: В ДПС нещата вървят яваш-яваш, а Пеевски работи като агресивен бизнесмен
©
Промяната в ДПС беше неизбежна. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" по Радио "Фокус" журналистът Илхан Андай.

"Още през 2015 година говореше за хората, които на гърба на ДПС се станали милионери, че не се работи за хората. Смятайте колко години са минали, но тези оцапани хора не окапваха. Сега се случи това ново начало и големият разрив е в това, че в ДПС нещата вървят по ориенталски, като че ли някак си по-лежерно, по-яваш-яваш, докато ключовата роля е дадена на един агресивен бизнесмен – той иска резултати на момента, днес и сега, да видим усмихнати лица сред избирателите, а не на дългите софри, на протяжното говорене на митинги, приспиването на хората. Иска се резултат възможно по-скоро да се случи, за да се овладеят негативните процеси както в партията, така и в депесарските региони, говоря за нещо, което е показателно за цяла България – демографската криза, от която потърпевши са най-вече хората в тези бедни смесени региони", коментира Андай.

Появата на Пеевски за общините на ДПС означаваше 2024-та да бъде година на строителните площадки в тези общини, а заложени проекти за 2025-2026 година да се изпълняват в момента, каза още той.

"Явно анализът е такъв, че хората не чакат вече митинги, на които да се говори: "Ние сме вашата партия, ние сме единствено вашите гаранти, вашите имена са застрашени, вашите имена са гарантирани от нас“ – нелепото говорене, а отношение на една партия като към хора от периферията на Европа. В Европа ги интересува улицата да е асфалтирана, да е светло, да няма проблем с кучета, защото нормалните хора искат нормални неща било в Крумовград, било в Ашау в Германия или където и да е в Европейския съюз. Това приравняване провинция, българска провинция - германска е голямото постижение, към което се опитва да избута нещата Делян Пеевски заeдно с екипа си, разбира се", обясни Илхан Андай.

Пеевски е агресивен бизнесмен в добрия смисъл - иска резултати.

"В една фирма, ако той влезе в парламента и му зададете въпрос на входа: от 240 души кои хора бихте взели да работят в вашата компания, ще получите изненадващо отговор. Така е при всеки бизнесмен. Бизнесменът избира хората по това да могат да работят и да издържат на дадено темпо. Докато в политиката вече ви казах, там е по-агаля-агаля, скатавките избират тези, които са наведени и т.н. В този смисъл агресивен – иска бързи резултати. Докато ДПС, виждате, говорят: "Нас ни демонизират“.

Минаха 15 години, какво направихте през тези години, за да не ви сочат? Почти нищо. Последната година се опитвате, но видяхте вчера този малко извън дневния ред и тази дискусия, която не съответстваше на дневния ред в парламента, колко много хора се упражняваха на гърба на ДПС и как се обезсмисля всяка мисъл за създаване на кабинет с втория мандат. Всички продължават да бягат от ДПС като от прокажени, а реално, ако направим един по-народен прочит на това, което излезе от урните, оттам излезе Алеко Константиновото "и едните, и другите са маскари“. Но реално от всичките пък Делян Пеевски, начало на ДПС, се опитва нещо да строи. Никой не казва: "Абе, този човек го прави правилно. Дайте и ние да се равняваме по тях“, каза журналистът.

Изказът на Пеевски е рязък

"Е да, да. Аз ви казах, че големият разрив е там – този стил на работа на прагматичния Пеевски и това наложено битуване в ДПС на ориенталска основа. "Здравейте, селям. Пък заповядайте“, пък така любезности и т.н. За него това е губене на време. Може би трябва да се коригира, може би в това пък да му е чара, да се получават нещата. В крайна сметка важен е крайният резултат", каза Илхан Андай.


Още по темата: общо новини по темата: 34
08.07.2024 »
07.07.2024 »
07.07.2024 »
07.07.2024 »
06.07.2024 »
06.07.2024 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лека атлетика - подготовка и състезания
Близки издирват Димитър Малинов
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: