Илон Мъск ще раздава по 1 милион долара всеки ден до изборите

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
22:19 / 20.10.2024
384
Илон Мъск ще раздава по 1 милион долара всеки ден до изборите през ноември на всеки, който подпише неговата онлайн петиция в подкрепа на конституцията на САЩ, съобщава "Ройтерс".

"Първата и втората поправка гарантират свободата на словото и правото на носене на оръжие. Подписвайки се по-долу, аз обещавам подкрепата си", гласи петицията.

Мъск вече награди с чек от 1 милион долара посетител на неговото събитие в Пенсилвания, което искаше да събере поддръжници зад републиканеца Доналд Тръмп. Победителят се казва Джон Дрехър. По думите му, мъжът не е знаел предварително за наградата. 

Безспорно е, че Мъск използва богатството си, за да повлияе на силно оспорваната президентска надпревара между Тръмп и неговия съперник от Демократическата партия Камала Харис.

В събота той обяви, че ако Харис спечели, това ще бъдат "последните избори", което предполага, че САЩ вече няма да съществуват. Двата опита за убийство на Тръмп доказват, че той е раздразнил определени кръгове и променя статуквото, както Харис не би искала. Той каза, че затова никой не се опитва да убие Харис.

През изминалата седмица стана ясно, че милиардерът е Илон Мъск е налял 75 млн. долара в кампанията на Доналд Тръмп в рамките на три месеца. По този начин той е станал решаващ фактор за усилията на републиканския кандидат да спечели президентски избори на 5 ноември.

В Съединените щати действа комисия за политическо действие (PAC), организация, която обединява вноски за кампании от членове и дарява тези средства за кампании за или против кандидати, инициативи за гласуване или законодателство.

America PAC, която се фокусира върху привличането на избиратели в силно оспорвани щати, които биха могли да решат изборите, е похарчила около 72 милиона долара от тях през периода юли-септември, според декларации, подадени до Федералната избирателна комисия.

Това е повече от която и да е била финансова група, фокусирана върху привличането на избиратели. Кампанията на Тръмп до голяма степен разчита на външни групи за агитиране на гласоподавателите, което означава, че финансовата група, основана от Мъск - ​​най-богатият човек в света - играе огромна роля в изборa между Тръмп и Камала Харис.

Мъск, главният изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla, беше единственият дарител на групата през този период.

Мъск каза в публикация на X, че ще "проведе поредица от разговори" в цяла Пенсилвания и че хората трябва само да подпишат петиция на неговия уебсайт на America PAC, за да присъстват на неговите разговори от "утре вечер до понеделник".

Тръмп на свой ред каза, че ако бъде избран, ще назначи Мъск за ръководител на правителствена комисия по ефективност.

Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
15.10.2024 Дъщерята на Навални на работа при Камала Харис
03.10.2024 Мелания застана срещу Доналд за абортите
21.09.2024 Започна гласуването за президентските избори в САЩ
13.09.2024 Соня Васи: Тръмп е лъжец, американците не искат клоун за президент
31.08.2024 Тръмп отново нападна Харис, нарече я "дефектна личност"
11.08.2024 Селин Дион обвини Тръмп, че е използвал без разрешение нейна песен на митинг в Монтана
Още новини от Национални новини:
Загубихме Радослав (Славчо) Спасов
Собственик на автосервиз: Летните гуми имат повече полиестер, пре...
Влак блъсна и уби мъж
Бойко Борисов с ултиматум: Ако не направим правителство, повече а...
Земетресение бе отчетено в България
Обявиха каква ще бъде прогнозата за времето до края на следващата...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).