ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Има два продукта, които задължително трябва да измием преди употреба | ||||||
| ||||||
Препоръката е яйцата да се измият непосредствено преди употреба, за да не попадне мръсотия вътре в яйцето. Друг продукт, който е част от българската трапеза е оризът. За него също говорим за измиване преди употреба. Приготвянето на ориз далеч не е толкова проста работа, колкото звучи на пръв поглед. Всъщност се изисква истински майсторлък оризът да не слепне и да не се развари при приготвянето му. Първата стъпка от приготвянето на вкусен ориз е неговото измиване. Противно на дълго време ширилото се у нас схващане, че оризът не се мие, той трябва да се изплакне много добре от нишестето, защото в противен случай ще се слепне и няма да е вкусен. По изключение не се мие само оризът, използван за приготвянето на ризото, защото именно нишестето му е една от тайните за вкусно ризото с морски дарове. Тази информация черпим от специализирания сайт gotvach.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Какво е "фъбинг" и защо да го избягваме на всяка цена
19:33 / 09.11.2024
Хванаха българин с автомобил за 80 000 лева, издирван от Русия
17:43 / 09.11.2024
Съпругата на Гунди: Разделихме се заради рутина, исках свобода
09:04 / 11.11.2024
Стотици блокирани на "Петрохан" заради сняг!
20:03 / 10.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета