ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Има няколко храни, които никога не трябва да се съхраняват в хладилника | ||||||
| ||||||
Има няколко храни, които никога не трябва да се съхраняват в хладилника. Това са домати, картофи, лук, чесън и хляб, които трябва да се съхраняват другаде, за да се удължи живота им. Според експерти правилното съхранение на храната е важно не само за вкуса, но и пести пари, като удължава живота на храната. Следователно знанието кои храни да съхранявате на стайна температура може да намали сметката ви за храна с немалка сума през годината. Домати Доматите, държани в хладилника, могат да загубят своя вкус и текстура. Това е така, защото ниските температури, които ги спират да узреят и развият сладкия си вкус и ги карат да развият набръчкана текстура. Най-добрият начин да ги запазите свежи е като ги съхранявате на стайна температура и далеч от слънчева светлина. Можете да ги поставите на по-хладно място в кухнята си, ако са много узрели, но трябва да избягвате хладилника на всяка цена. Доматите обикновено могат да издържат до две седмици, когато се съхраняват правилно Картофи Според Plumbworld, цитирани от businessnovinite.bgкартофите се съхраняват най-добре на хладно, тъмно и сухо място - като килер или изба. Съхраняването на картофи в хладилника може да доведе до по-бързото превръщане на нишестето в захар в тях. Това ги кара да придобият тъмен цвят и прекалено сладка и песъчлива текстура. Лук Лукът е склонен да абсорбира влагата, което означава, че лесно става на каша и плесенясва в хладилника. За да запазите лука свеж и хрупкав, съхранявайте го на хладно, сухо и добре проветриво място. Експерти също така предупреждават да не се съхраняват близо до картофи, тъй като газовете и влагата, които отделят, могат взаимно да им развалят. Лукът, съхраняван правилно на хладно и сухо място, обикновено издържа два до три месеца. Чесън Влажната среда на хладилника може да причини покълване на чесъна, образуване на мухъл или добиване на гумена консистенция. Експерт препоръчва: "Най-добрият начин за съхранение на чесън е на хладно и тъмно място с добра циркулация на въздуха. Хляб Поддържането на хляба ви пресен в хладилника може да изглежда като добра идея. Реалността е, че ниските температури карат хляба да застоява много по-бързо. Хладилникът ускорява процеса на кристализация на нишестето, което изсушава хляба и го прави жилав и твърд. Вместо това експертите препоръчват да съхранявате хляба на стайна температура в кутия за хляб или хартиен плик, за да запазите мекотата му. Можете и да замразите хляба. Във фризерът ще запази своята свежест без промените в текстурата, причинени от охлаждане. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Банка ДСК с официално изявление
15:00 / 08.11.2024
Проф. Рачев: На 10 ноември всичко свършва
09:13 / 08.11.2024
Деян Донков с нова мацка
21:00 / 07.11.2024
На колко градуса да е климатикът през зимата?
08:49 / 08.11.2024
Недялко Йорданов: Това би било международен резил за България
08:52 / 07.11.2024
Обявиха бедствено положение на 20 км от Пловдив!
13:43 / 07.11.2024
Пловдивчанка: Обругаването му ще струва на онези отпред прескъпо
08:00 / 08.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета