![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Има значение не само с какво се храним, но и по кое време | ||||||
| ||||||
Изследването е проведено сред повече от 100 000 души във Франция, които са попълвали хранителни дневници с часовете си на хранене. Доброволците са наблюдавани средно седем години, като през това време са регистрирани около 2000 случая на сърдечносъдови заболявания, инфаркти и инсулти. Част от обяснението е за повишения риск от инсулт за хранещите се вечер е, че късното усвояване на храната повишава кръвната захар и кръвното налягане, което вечер обикновено е по-ниско. Това може да увреди кръвоносните съдове и да увеличи риска от образуване на съсиреци, които водят до инсулти и инфаркти. Дългата пауза между последния прием на храна за деня и първия на следващия ден води до намаляване на риска от мозъчно-съдови заболявания. Препоръчително е да не се храним поне 12 часа, казват експертите, цитирани от NOVA. |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg