Инвеститор: Имаме две години преди да се случи нещо голямо

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:44
907
Въпросителните около изкуствения интелект са големи, но за мега компаниите е по-лесно. Единствено към Google се губи доверието  със съмнение дали тази голяма промяна няма да доведе до срив на приходите им от реклама. Това каза пред телевизия Bloomberg инвеститорът Любомир Леков.

"Ясно е, че има един огромен победител в момента и това е Nvidia. Те продават всички тези компютърни платки, които, заедно със софтуера, позволяват големите езикови модели да се случват". 

Оценката на OpenAI от 150 млрд. долара не се базира на някакви сериозни приходи, а да не говорим за печалба, добави Леков.

"За това една от теориите, която не се харесва на инвеститорите, но е изтъкната от Питър Тийл, е, че моментът сега в много голяма степен прилича на 1999 година - на интернет балона. Тоест, имаме две години преди да се случи нещо голямо, но е трудно да се каже какво точно". 

"Голяма част от инвеститорите, които са "на фронта", казват, че по-скоро моментът прилича на този през 1995 - тоест, че имаме шест години преди някакво сериозно спукване. Това, което е ясно е, че изкуственият интелект променя всичко, но все още тези, които инвестират, не могат да печелят от това, защото развитието на технологията е все още на ранен етап". 

Големите компании печелят от други неща - облачните услуги остават много сериозни и за това Великолепната седморка - Microsoft, Meta и останалите - имат много добър бизнес модел, базиран на останалите си услуги, а от изкуствения интелект все още не печелят, подчерта Любомир Леков.

"Големият въпрос е дали ще започнат да печелят и от това много скоро".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Времето се оправя, но за утре е обявена потенциална опасност
Военният министър: Сънародниците ни в Ливан ще бъдат евакуирани
Инженер: Високо класните имоти са градски и извънградски
Днес е последният работен ден за десетки сезонни работници
32-годишен пловдивчанин сътвори поредната глупост по морето
В Пловдив и още 14 града телефоните ще зазвънят за предупреждение...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).