ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Искахме само картофки и биричка, но ни казаха "Не може, трябва да консумирате". В Гърция е друго!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:33 / 31.08.2024Коментари (2)133165
©
Истинският лукс е не хотел с пет звезди и всички екстри, а естествената обстановка и добро отношение. За това художникът Владимир Чукич все повече е привлечен от гръцкото море и го предпочита. Иначе пази много свежи и носталгични спомени от детството си, когато баща му го е водил на Созопол и бил в "принудителна ваканция" на море по един месец. Сега като отиде там, буквално се задъхва от теснотията, наложена от архитектурните особености на днешния черноморски град.

За нашето и за Бяло море, какво се промени и на двете места и могат ли да се съчетаят почивка и култура, БНР разговаря с Владимир Чукич: "Къде Ви харесва да почивате - на море или на планина?"

"Ами тъй като аз живея все пак в планината и отдолу също е язовир "Кърджали" имам и от двете, само че морето си е друго нещо. Ние имаме прекрасни детски спомени от миналите години,когато баща ми караше "Волга" такси и го командироваха в Бургас, защото там не стигаха такситата лятото, и той ни мяташе в Созопол със сестра ми и майка ми. Винаги си карахме почти цял месец по созополските калдъръмени улици. 

Там рисувах старите къщи, асмите, беше много готино, много романтично, много хубаво детство. И естествено по детските лагери, дето бяхме Обзор, Равда и така нататък, но оттогава ми е останало едно такова чувство, че много ни караха да излизаме от водата само по 5 минути, което много ме дразни. И затова сега на внучките ми и на дъщерите ми, но най-вече на внучките като отидем на морето към Гърция или на нашето море, аз абсолютно забранявам да излизат от водата.

"А кое предпочитате - българското или гръцкото море? "Ами много хора ни завиждат, че живеем в Кърджали, защото морето ни е само на 100 km. И отиваме и се връщаме, нали правим си плаж, ресторанти. Сега аз обичам да ходя по музеи, интересно ми е. А нашето море все пак е на 300 km, Бургас, по-далечко е. Хубаво си ни е морето обаче много се застрои, особено Созопол от моите детски спомени не е това.

Просто там някаква клаустрофобия ме хваща, и страшни шумови интервенции - от всеки ресторант, от всяка кръчма бумти музика, нещо страшно. Докато в Гърция и затова на мен ми харесва, да ходим на Фанари, защото ми напомня точно за Созопол навремето, въпреки че и там сега почна да се пълни много с хора най-вече от тук, от Кърджали, от България.

"Но за мене не е лукс да си в  петзвезден хотел и нали там всичките тези глезотии. Лукс е спокойствието, приятното, чистото и естественото, което вече все по-рядко се намира".

Специално Фанари той е едно малко градче като Созопол, той Созопол вече стана много по-голям, но навремето ей така беше. И гледам - дядовците, внуците отиват в кръчмата, поръчват лимонада на децата, те си пият узото, говорят си там за политика, за каквото ще да е, но това е запазено. Това ме кефи."

"Освен това някак си не ти се натрапват. Съвсем скоро бяхме в Банско, в едно заведение по обяд беше, искаме само картофки и биричка. Ами не може сега, тука трябва да консумирате, да обядвате, не знам си какво. Ами чакай малко, ти ми вземи парите... Това нещо го няма в Гърция, и в Турция също. Веднага една маса ще сложат, няма да те изтърват".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Поръчал картофки и биричка в Банско.На село няма ли кръчма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Пожари 2024
Аматьорски футбол
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: