ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Иван Петков: Корнелия Нинова не играе феърплей. Опасно е, ако регистира само "БСП" за изборите
Автор: Любомир Минчев 20:00 / 02.09.2024Коментари (2)5996
©
Лидерът на пловдивските социалисти и народен представител Иван Петков е в Москва и пътува за икономически форум във Владивосток. Той се съгласи да коментира за ZaPlovdiv.bg драматичната ситуация в БСП преди извънредните парламентарни избори.

"Положението е наистина драматично. И не само за БСП. Дори си мисля, че има целенасочена атака срещу две системни партии – БСП и ДПС. Разбиването им е факт, а това е удар и върху политическата система в страната. Дали някои нямат полза от това сериозно разклащане на системата? Да не би да предстои смяната й? Това са въпросите на деня.

Иначе в БСП вървят процеси, които могат да са оздравителни, но и могат да са катастрофални. Изненадан съм от поведението на Корнелия Нинова, от ината й. Аз не отричам нейните заслуги към партията. Тя имаше принос и към изчистването на пловдивската организация на БСП от герговщината. Но допусна и грешки, от които не може да избяга.

Да, подаде оставка и нямаше как да е друго след катастрофалните резултати на серията от избори. Но какво се случи? Тя също говореше за голямо ляво обединение, но вместо това се довери на компрометирани фигури като Калоян Методиев. Положението стана неудържимо.

Изумен съм и не намирам здрава логика Корнелия да постъпва по този начин – да прехвърля с пълномощно правомощия на други хора, да се търсят някакви юридически хватки, с които властта да остане в ръцете й. Непочтено поведение и съм безкрайно изненадан – нищо не предвещаваше такъв развой на събитията.

Моята прогноза? На 9 септември Върховният административен съд трябва да се произнесе за властта в партията. Но каквото и да е решението, Нинова може да направи друго – например да регистрира за изборите само БСП, докато новото ръководство подготвя коалиционно споразумение и регистрация на "БСП за България“. Нинова не играе феърплей. Регистрация на още една листа ще ни изправи и пред правни последици.

Не трябваше да получим това след изборните загуби, а консолидация, която да ни извади от тази дупка. Вместо това ние се изключваме и ще воюваме един срещу друг.

Как ще се държи пловдивската организация? Разбира се, че има подръжници на Нинова. Аз самият съм я подкрепял, когато действаше в интерес на партията. Очаквам здрав разум, колкото и нереално да ми се струва в този момент“.


Още по темата: общо новини по темата: 15
10.09.2024 »
07.09.2024 »
05.09.2024 »
04.09.2024 »
02.09.2024 »
01.09.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А какво прави това моме в страна спонсор на тероризма, агресор, наяаднал безпричиннно суверенна държава? С такива ли иска да ни свърже антибългарската бсп/бкп? Ами тогава заслужава си края и да и се пуснат кепенците. Българите са европейци, а руското блато е минало.
0
 
 
Самото то, Бебето, подкрепяше Нинова, когато беше в интерес на Бебето! Партията е само ракета носител, за да стане Бебето пак дУпеДат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пешеходният мост в Пловдив става общински
Лято 2024
Природни стихии
Край с хартиените медицински бележки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: