Ивелин Михайлов: Марков ми каза, че ако има подкрепа от "Величие" за даден кабинет, може партията да получи министерски пост

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
11:40 / 02.07.2024
2394
"Това, което ще споделя, не представлява разцепление на партията или край на идеята, с която сме дошли, защото партията и идеята съществуват. те са като влак - някои хора се качват на него, други слизат, но той продължава да върви. Нашата насока е дадена от нашите избиратели", заяви Ивелин Михайлов от "Величие", предаде репортер на "Фокус"

По думите му Николай Марков му е казал, че ако има подкрепа от "Величие" за даден кабинет, може партията да получи министерски пост.

Михайлов представи хронологията на събитията, на само на тези, в които лично е участвал.



"Каза ми, че има предложение, в което ние можем да поемем някакво министерство, да покажем какво можем да работим. Казахме си примерно ЖП транспорта, защото за него говорихме, че имаме идеи какво да направим и какво да се случи, ако подкрепим някакво правителство, същевременно така да се оправят другите проблеми, които имаме", посочи Михайлов. 

Той разказа как на 19 юни получил обаждане от човек, който му казва, че "Величие" трябва да подкрепят правителство с ГЕРБ и ДПС, иначе ще има компромати.

Михайлов твърди, че Марков го инструктирал да говори с Виктория Василева, която му казала, че е добре "Величие" гласува за председател на парламента на ГЕРБ, защото са най-голямата партия и това им се полага.

Поискал среща с депутатите си на 22 юни. "Аз съм бил говорител на партията, а в един момент спира да ми се дава информация. Виктория Василева, Етиен Леви и Георги Куков не дойдоха, а Марков закъсня с три часа", каза Михайлов и определи това като неуважително.

Марков го предупредил, че с нещата, които говори, може да си докара десет години затвор и че търгува с влияние. В един момент Марков казал на Михайлов: "Спри да се занимаваш с политика, а аз ще ти реша финансовите проблеми и другите проблеми, които имаш".

"Наистина той нямаше пари за кафе по време на предизборната кампания. Навсякъде, където сме ходили, никога не е дал. Мисля, че дори не е член на партията, не си е платил членския внос, за да подпомогне партията, а изведнъж този човек ще ми решава проблеми за милиони", каза още Михайлов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (209):
06.07.2024 Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого ще сте опозиция? 
06.07.2024 Вигенин: Беше ясно, че Бойко Борисов няма намерение да управлява
06.07.2024 Виктория Василева: Може би разпадането на "Величие" е била заложената цел от самото начало
06.07.2024 Ивайло Мирчев: Няма разговор за управление с "ВъZраждане"
06.07.2024 От "Възраждане" признаха за неофициални разговори с ПП-ДБ
06.07.2024 Посолството на Украйна с остра забележка към страната ни
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).