Изборният ден започна без проблеми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 05.11.2005
925
Няма регистрирани нарушения на обществения ред, които да затрудняват началото на изборния ден, съобщиха от МВР. На всички места, където има избори, гласуването протича спокойно. Кметове на общини се избират в София, Русе, Разград, Пещера, Мизия, Девня, а на кметства в Перник-Изток и село Враново, община Сливо Поле. Изборният ден започна в 7 часа и приключва в 19. До 22 часа тази вечер е забранена продажбата на алкохол на местата, където има избор.

В столицата се състезават независимият Бойко Борисов и Татяна Дончева, издигната от Коалиция за България.

В Пещера изборният ден започна нормално във всички 27 секции, няма подадени жалби за нарушения, съобщи за РП зам.-председателят на общинската избирателна комисия Анета Шопова. Избирателната активност към 9 часа е почти два пъти по-висока от първия тур - 9.47 на сто са дали вота си. Преди седмица активността към този час бе 5.36. Двама независими кандидати се борят за кметското място. Инж. Павел Тилев, подкрепен от Коалиция за България и ДПС и Васил Филев, подкрепен от НДСВ и 24 десни формации. В Пещера право на глас имат 18 500 души. На първия тур гласуваха малко над 45 на сто от тях.

Информацията е предоставена от радио Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Много панелни сгради в големите градове са достигнали своя предел...
Втори самолет с евакуирани българи от Ливан кацна у нас
Известен българин: Изнемогваме! Много скоро ето това ни чака
Знаете ли какво е "инфодемия" и как да се предпазите?
Нова атракция във Велинград, призоваха гражданите да не крадат па...
Вторият самолет за евакуация на българите от Ливан кацна в Бейрут...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).