ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Изчезна жената, простреляна с Алексей Петров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 09.09.2023Коментари (1)12983
©
Простреляната с Алексей Петров на 16 август на Витоша Мирослава Михайлова, изчезна! В момента никой не може или не иска да каже къде е жената, станала свидетел и ранена при убийството на бившата барета. Единственото, което се знае със сигурност, е, че Михайлова е изписана от "Пирогов". Кога точно, не се казва. Това потвърди официално пиарът на спешната болница Мария Пойразова пред "България Днес".

Почти веднага след като е била изписана от "Пирогов", жената си е стегнала куфарите и е заминала в чужбина. Според една от версиите простреляната е отишла на възстановителна почивка, според друга Мирослава няма никога повече да се върне у нас.

От МВР и прокуратурата към този момент отказват да коментират местоположението на Мирослава и това дали имат данни, че е заминала за чужбина. Запознати с показното убийство на Алексей Петров казват, че за момента нямат официални данни Мирослава да е напускала страната, но това не е изключено. Жената няма наложени й ограничения за излизане извън територията на България и не е длъжна да уведомява когото и да е било.

"Мирослава вече беше разпитана, докато беше в "Пирогов". Има възможност да се наложи да бъде разпитана отново, но ако е напуснала страната, не говорим да е отишла на почива, а да е заминала за неопределен период от време, то тогава нещата могат да станат малко по-сложни. Тя е единственият пряк и надежден свидетел, който е видял убиеца на Алексей Петров. Другите хора, които са били по това време около "Бай Кръстьо" и хижа "Алеко" или в околностите, са чули единствено изстрели. Ако някой може да ни помогне и да добием повече яснота около поръчковия килър, то това е именно Мирослава".

Към момента е единствено ясно, че професионалният наемен убиец, който порази Трактора с два куршума - един в тялото и един в окото, е бил с камуфлажни дрехи, с колело и стрелял с калибър за "Калашников", който е бил хидрошоков. Има и версия, че килърът се е оттеглил пеша. Говори се и за двама убийци. За самото оръжие се предполага, че е било по-скоро самозарядна карабина "Симонов", защото е много по-точно от "Калашников".

Убиецът се е криел в планината и чакал Петров да се появи. Вероятно преди това го е проучвал с месеци, тъй като посещенията на бившата барета на Витоша били чести. Ходел с Михайлова, която е негова треньорка по тенис, занимавала се и с раздвижването му. То се налага заради травма от 1999 г., когато Петров бе прострелян в крака. Твърди се, че е станало случайно.

По време не ежеседмичната им разходка изведнъж върху Алексей Петров и Мирослава се изсипва дъжд от куршуми. Единият попада в тялото на бившата барета, а другият, който се смята за контролен, в едното му око. Един от куршумите рикошира и поразил Мирослава Михайлова в ръката и продължава към гръдния кош, откъдето лекарите го изваждат в "Пирогов".

Тук идва и допускането на разследващите, че стрелците са двама. Алексей Петров е застрелян с хидрошокови патрони (виж карето), а Мирослава Михайлова е гръмната с обикновен куршум. Това означава, че или стрелците са двама, или килърът е имал и ползвал два вида патрони и може би две оръжия.

След показното убийство криминалисти, ченгета и прокурори отцепиха района на убийството с над 7 км в радиус. Към момента няма данни да има развитие по случая, а криминалисти и експерти смятат, че най-възможният сценарий е да е нает професионален килър от бивша съветска република, който да е пристигнал, да е проучил навиците на Трактора или те са му били казани, да е извършил поръчката и да си е заминал още същия ден. В момента местоположението на Мирослава Михайлова не е известно може би заради нейната безопасност.

Хидрошокови патрони

"Хидрошоковите куршуми са кухи в предната си част. Те са направени за поразяването на меките тъкани. Куршумът влиза в тялото и не излиза. Пръсва се и разпределя цялата си енергия. Шоково-травматичният ефект е много голям. Тези муниции са по-скъпи от обикновените, продават се и не са толкова трудни да се намерят." Това пояснява кримиекспертът Иван Савов пред "България Днес" относно хипотезата, че Алексей Петров е убит с хидрошокови куршуми.


Още по темата: общо новини по темата: 109
16.05.2024 »
29.04.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
23.02.2024 »
15.02.2024 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 09.09.2023 г.
0
 
 
Всеки плаща някога за нещо! Гадното е когато плащаш за глупоста на Народното събрание!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Как ще оцените началото на мандата на новия кмет Димитров?
Слаб (2)
Среден (3)
Добър (4)
Много добър (5)
Отличен (6)
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: