Издадоха разрешение за отстрел на мечка, разселват други 8

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:22 / 21.07.2010
1785
МОСВ издаде разрешително на Държавно горско стопанство "Славейно", с. Славейно, област Смолян, да организира и осъществи отстрел на една мечка в района на горското стопанство и община Баните, на чиято територия възникна инцидент с нараняване на жена от кафява мечка, научи Plovdiv24.bg. Контролът при лова и за спазването на условията в разрешителното се осъществява от РИОСВ-Смолян.

МОСВ даде съгласие и за разселване на 8 броя мечки от област Смолян в подходящи високопланински територии с ниска плътност на вида, далеч от населени места. Дейността ще се осъществява чрез улавяне и маркиране с нашийници, съоръжени с радиопредаватели и устройства за глобално стационарно позициониране /GPS/. Методът на улавяне на мечките е чрез ненараняващи стъпни капани, които се проверяват всекидневно. Дейността ще се осъществява от Сдружение за дива природа "Балкани" с помощта на РИОСВ-Смолян и дирекция "Национална служба за защита на природата" на МОСВ.

Предстои среща на ръководството на МОСВ с кметовете на 19-те проблемни села от областта с цел да бъдат координирани действията за предпазване на населението от нападения и щети.

МОСВ планира и среща с ръководството на Изпълнителната агенция по горите /ИАГ/ за предприемане на дългосрочни съвместни мерки, с които да се гарантира осигуряване на хранителната база на животните далеч от населените места.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Полицай е загинал при катастрофата край Стара Загора
Бизнесмен: Това е абсолютно безумие! 45% от българите са получава...
Жестоко меле в дискотека
Обрат с полуразложения труп в Пловдивско, арестуваха съпруга!
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).