Изуменият Слави Трифонов: Това е най-бързата кола в света и се произвежда в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:58
7086
В село Слащен, намиращо се до Гоце Делчев, се състоя премиерата на първия  продукт на Alieno. Ето какво каза по този повод Слави Трифонов:

"Предполагам, повечето от вас се интересуват от автомобили и това е така, защото в България има регистрирани официално над 3 милиона леки коли. Аз, разбира се, съм един от вас. За това можете да си представите как се почувствах, когато видях по новините, че най-бързата кола в света, всъщност, се произвежда в България. И то, не къде да е, а в Родопите в село Туховища. Звучи абсурдно, нали? Сигурно се чувствате като мен…

Ще ви дам и малко информация, която наистина е малко и за това пиша всичко това. Колата е мощна 5221 конски сили, развива умопомрачителните 584 km/h, а от 0 до 100 прави за по-малко от секунда. Човекът, който е направил тази кола се казва Ахмед Мерчев и я прави в село Туховища. Казвам го още веднъж, защото хем го казвам, хем не ми се вярва, но е абсолютен факт.

Какво по-явно доказателство мога да дам, че ние българите сме изумителни хора? В света има милиарди коли, а най-мощната се прави в България, в Родопите, в село Туховища от Ахмед Мерчев. Без да искам, неволно, в главата си запях “Велик е нашият войник". Да си жив и здрав Ахмед Мерчев! Като тръгна да губя оптимизма си, веднага ще се сещам за теб! Да си жив и здрав. Респект!".

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
"Галъп": Девет политически формации имат шанс да влязат в следващ...
Цялата страна е предупредена за 17 октомври
15-годишна бременна загуби бебето си след среднощно меле
Най-после казват какво точно е станало в Граф Игнатиево
Един от най-големите ни оператори финaлизиpa мaщaбeн проект за на...
Бизнесмен: Станахме едно голямо село. Захранваме Европа с добре п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).