КЗП с проверки на стоките за ученици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:38 / 02.09.2024
1433
Комисията за защита на потребителите (КЗП) стартира засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. КЗП ще следи за верността на предварителната информация, за коректността на отправените послания към потребителите за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици предлагани онлайн и във физически магазини, съобщиха от Комисията. 

През настоящата година по инициатива на председателя на Комисията г-жа Мария Филипова,  КЗП  ще осъществява активен контрол на пазара през целия месец септември, не само преди първия учебен ден.

Нов акцент в контролната дейност през месец септември ще бъде поставен на безопасността на предлаганите мебели за обзавеждане на детско–юношески стаи, както и при предоставяне на услуги в детски площадки за игра на открито и закрито - парти центрове, прилежащи към заведения и др.

КЗП своевременно ще информира потребителите за установени нарушения по темата, особено в случаите, касаещи здравето и безопасността на децата.

След стартирането на учебната година, КЗП ще продължи активните си действия за защита здравето и безопасността на децата, като предвижда нови инициативи съвместно с Държавната агенция за закрила на детето през следващите месеци октомври и ноември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бимбалов: Истината е, че Джокович не си поръча чалга заради себе ...
Пловдивски лекари се борят за живота на бебе, след като майка му ...
Разкостиха Бебо Халваджиян
Шофьори зареждат гориво само в следобедните часове и така пестят
Експерт коментира платежните системи след приемането на еврото
Лена Бориславова: колегите от РСМ по вътрешнополитически причини ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).