КЗП забрани опасни бебешки рокли и обувки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:30 / 03.07.2010
1873
Комисията за защита на потребителите /КЗП/ изтегля от пазара опасни бебешки рокли с връзки зад врата и обувки с дребни елементи. Председателят на КЗП Дамян Лазаров издаде заповеди, с които забрани продажбата им и разпореди подобни модели да не се появяват повторно в търговската мрежа в България.

Обувките са китайско производство, розови на цвят. Имат две каишки с обща закопчалка под формата на панделка. В областта на пръстите е пришита лента, върху която е прикачена пластмасова глава на коте с множество дребни мъниста за очи и уста. Те се отделят лесно и ако детето ги погълне, може да се задави, а в по-тежки случаи - дори да се задуши. Инспектори на КЗП са окрили 16 чифта от този модел в магазин за обувки и домашни потреби в Ловеч.

Бебешките рокли са се продавали на щанд за детско облекло в Димитровград. Рискът при тях идва от презрамките, които се завързват зад врата на детето. Бебетата са изключително подвижни и непрестанните им жестове често водят до развързване на връзките по дрехите и обувките им. В случая връзката може да се увие около вратлето или да се закачи за креватчето или количката, което да доведе до наранявания или задушаване.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Полицай е загинал при катастрофата край Стара Загора
Бизнесмен: Това е абсолютно безумие! 45% от българите са получава...
Жестоко меле в дискотека
Обрат с полуразложения труп в Пловдивско, арестуваха съпруга!
Аутопсия разкри причината за смъртта на жената, брутално пребита ...
Кола се обърна по таван на магистрала "Тракия" до Ямбол


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).