Кабил забрани вноса на пилешко от районите в ЕС с птичи грип

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 03.03.2006
1623
Забрана за внос на живи птици /домашни и диви/, разплодни и стокови яйца, месо и месни продукти от птици /домашни и диви/, пера и технически продукти, добити от птици, от страни в EС, подписа днес министър Нихат Кабил.

Забраната важи за 10–километровата предпазна и надзорна зона около възникнали огнища на Инфлуенца А и от райони, където се извършва предпазна ваксинация в следните страни: Италия, Кипър, Словения, Австрия, Германия, Унгария, Хърватия и Гърция. Мярката се отнася и за департаментите Ен, Лоар Атлантик, Ванде, Ланд и Мюрте е Мозел на Република Франция. Контролът на заповедта се възлага на генералния директор на НВМС. Днешната заповед отменя пълната забрана за внос на птици, яйца и птичи продукти от цялата територия на тези страни, наложена с предишна заповед от 25 февруари т.г. Информацията е на Агенция БГНЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Карането на "изпарения" може да ви донесе не само повреди на кола...
Отлагат тестването на сирените и системата BG-Alert
Проф. Рачев отново ни попари с прогноза
Днес вярващите се молят на Дева Мария за помощ и закрила
Апартамент от 70 квадрата и температура 22 градуса: Сметка за пар...
И след служебното преизчисляване – над 103 хил. пенсионери не пол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).