ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как бързо да подготвим климатика на автомобила за летните жеги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:02 / 12.06.2024Коментари (0)8499
© Sofia24.bg
Преди настъпването на лятото почистването на климатика на автомобила е особено важна процедура. По време на работа климатикът може да се напълни с прах и мръсотия, което не само влошава качеството на въздуха в купето, но може да доведе до неизправности в системата. Колкото по-дълго се използва климатичната система на автомобила, толкова по-висок е рискът от образуване на бактерии и мухъл в нея. 

Те не само причиняват неприятна миризма при включване на климатичната система, но и имат отрицателен ефект върху здравето, тъй като могат да провокират различни алергии и инфекции. Почистването на климатика помага да се избегне появата на неприятни миризми, осигурява по-ефективна работа на охладителната система и удължава нейния експлоатационен живот. Също така е важно да осигурите комфортни условия при дълги пътувания в жегата, като гарантирате свеж и чист въздух в салона на вашия автомобил.

В тази статия ще говорим за два начина за почистване на климатика на автомобила, които всеки шофьор може да направи. С тяхна помощ можете надеждно и дългосрочно да решите проблема с неприятната миризма и бактериите. Най-простият и икономичен вариант е да използвате аерозолен препарат за експресно почистване на климатици. Това лекарство действа като почистващ дезодорант за автомобили и може лесно да се използва извън автосервиза от всеки собственик на автомобил. В двора, на паркинга, навсякъде.

Всичко, от което се нуждаете, е въпросният продукт и 10-15 минути от вашето време. За правилна употреба, почистващият препарат се поставя в пространството на краката на предния пътник, в зоната на засмукване на рециркулационната система. Двигателят се оставя да работи на празен ход, а климатикът се включва на рециркулация и на максимален поток студен въздух.

След като активирате продукта, затворете прозорците и излезте от колата. Тъй като контейнерът бавно се изпразва, аерозолната мъгла се разпределя през вентилационните канали и изпарителя на климатика. Високоефективните повърхностно-активни вещества разтварят мръсотията, образувана в системата по време на нейното използване и я оставят да се оттича заедно с конденза.

Още по-интензивен метод за елиминиране на бактерии, мухъл и неприятни миризми е използването на почистващ препарат за климатици. С помощта на дълга сонда, прикрепена към разпръскващата глава на този уред, активните почистващи компоненти могат да се впръскват директно в климатичната система. Така директно се почистват както въздуховодите на климатичната система, така и нейният изпарител, предава AutoMedia.bg.

В същото време подаването на почистващия препарат директно към изпарителя осигурява по-ефективно измиване на мръсотията и бактериите от него. Повърхностно активните вещества образуват защитен филм върху изпарителя, който предотвратява образуването на нови бактерии, гъбички и микроби. Така продуктът осигурява свеж и чист въздух с дълготраен ефект. Голямо предимство е лекотата на използване и фактът, че не е необходимо допълнително оборудване за този процес. За достъп до системата е необходимо само предварително да се свали филтърът на купето.

Не забравяйте, че чистият автоклиматик не само поддържа приятен аромат в купето на вашия автомобил, но и допринася за вашето здраве и комфорт по време на шофиране. Редовното почистване на климатика е ключът към дългата и безпроблемна работа на вашата охладителна система. Затова не отлагайте тази процедура за по-късно, осигурете на колата си подходяща грижа и се наслаждавайте на чист въздух по всяко време на годината.


Още по темата: общо новини по темата: 1073
10.10.2024 »
30.09.2024 »
28.09.2024 »
27.09.2024 »
25.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: