ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как да познаем лошото месо още от витрината на магазина?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:17 / 27.11.2023Коментари (1)21126
©
Снимката е илюстративна
Не винаги е лесно да се разграничи добрият продукт от лошия, особено когато производителите се опитват да насочат вниманието на клиента от съдържанието към опаковката, доколкото е възможно. Тя често пречи на задълбоченото разглеждане на месото и избора на най-доброто парче.

Представяме ви няколко основни фактора, с които човек лесно може да различи прясното месо от застоялото.

Опитайте се да разгледате отблизо месото. Ако условията за съхранение са нарушени, тогава върху месото се появява плака или слуз, пише "Блиц".

Прясното говеждо месо ще бъде умерено червено на цвят, така че няма нужда да търсите парче с ярко червен цвят - определено няма такива неща в природата. Прясното телешко ще има естествен розово-червен цвят, говеждото ще има тъмночервен цвят. Мастните слоеве трябва да са с добър бял цвят. Свинското трябва да е бледо розово на цвят. Парче прясно месо ще бъде малко по-леко от застояло парче.

За месо, което не е първа свежест, например говеждо, част от парчето ще има червеникав оттенък, а другата част ще има сиви петна.

Не забравяйте също, че повърхността на прясното месо не може да бъде мокра и блестяща, тя има така наречената сушилна кора. Донасяйки такова парче вкъщи и отваряйки опаковката, можете да се уверите сами. Докосвайки добро парче, можете да забележите, че ръката ви ще остане почти суха, а тактилното месо трябва да е еластично. Натискайки го с пръст, вижте, че вдлъбнатината бързо изчезва - това е друг добър знак.

Не на последно място определено е миризмата. Често няма начин да се оцени месото по този параметър в магазина, но можете да го направите у дома, преди готвене.

Добро парче не може да мирише отблъскващо; миризмата на месо трябва да ви накара да искате да го приготвите още сега.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Познава се още по табелата на магазина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Строят надлез над жп линията на Ягодовско шосе
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2025
Зима 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: