![](http://i.id24.bg/img/loader.gif)
ЗАРЕЖДАНЕ...
Как да разпознаем доброто агнешко на пазара? | ||||||
| ||||||
Всеки клиент трябва да внимава за това дали месото има печат - ако е син, то е с произход България, червен означава, че е от чужбина. Печатът винаги се слага на плешката и на бута. Има две букви “BG" и номера на кланицата. Ако печатът е червен означава, че месото е обработено в страната, но е вносно. "Трябва да изглежда добре, да бъде светло розово-червен цветът, да е еластично, да няма неприятна миризма", съветват експертите. Важно е да знаем, че замразеното агнешко се съхранява на минус 18 градуса, охладеното - от 0 до 4 градуса. Ако месото има слуз по него означава, че продуктът не е съхраняван правилно и са започнали процеси, заради които месото ще има неприятен мирис. Всеки клиент има право да изиска документ за произход на месото от търговеца. На етикитите ясно трябва да е посочено дали месото е родно производство или внос и от къде. |
Още по темата: | общо новини по темата: 148 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница |
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив? | ||
Да (9862) | 56% | ![]() |
Не (5924) | 34% | ![]() |
Не мога да преценя (1791) | 10% | ![]() |
За контакти:
тел.: 0886 59 82 67
novini@plovdiv24.bg
гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg