ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как горещините влияят на храните, които консумираме | ||||||
| ||||||
Малко преди обяд. Центъра на София. Температурата навън вече минава 30 градуса. А търговците вече предлагат апетитни изкушения на всяка крачка. Царевица, сладолед, нарязани плодове в чаши, палачинки и дори скара на открито са част от офертите, на които попадаме, докато се разхождаме из столичните паркове. Според Венета Николова обаче менюто на открито крие много рискове, предаде NOVA. "Особено, когато си взимат сандвич от някоя лавка, будка и решиш да сложиш кетчуп или майонеза. Те все пак съдържат съставки, които се развалят на по-високи температури", твърди Венета Николов, потребител. Венета вече има лош спомен от такива покупки на храни на открито. Затова винаги има едно наум, когато избира какво и от къде купува, докато търси прохлада в парка. "Стигала съм до повръщане след консумация на конкретна храна, изложена по-дълго време на слънце. Ставаше въпрос за пица на парче от будка. На витрината, от слънцето, температурата доста се вдига – явно не е добро място за съхранение на храни", посочва Венета. Още по-внимателна е, когато избира храни за детето си. Особено след като разбира за случая с диня с мирис на ацетон, за който сигнализираха потребители в социалните мрежи. |
Още по темата: | общо новини по темата: 1248 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/208 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Синоптик: От 6 декември започва продължителен период на снеговалежи
14:11 / 28.11.2024
Виктор и Беба отново заедно
08:42 / 29.11.2024
Годеж 17 години след първата им среща, когато са били деца
15:49 / 29.11.2024
Ударно начало на декември за три зодии
14:46 / 28.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета