ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Как лесно да извадим попаднала в купичката част от черупката на яйце
Автор: Десислава Томева 14:47 / 03.10.2024Коментари (0)1297
© Blagoevgrad24.bg
Яйцата са основен продукт в много кухни и често са неотменима част от нашите ястия. Те се използват в приготвянето на омлети, застройки на супи и множество сладкиши. Но какво да правим, когато малка част от черупката попадне в купичката? Вместо да се мъчим да я гоним с пръсти, има по-лесен и по-ефективен начин!

Методът с по-голямата черупка

Когато чупите яйце, можете да срещнете ситуация, в която малка част от черупката попадне в съд с яйцето. Вместо да търсите с пръсти или да се опитвате да я извадите по труден начин, просто вземете по-голямата част от черупката на яйцето и я използвайте, за да уловите малкия фрагмент. Тази техника е не само бърза, но и много ефективна.

Когато счупите яйцето, уверете се, че го правите над купичката, в която искате да го изсипете. Препоръчва се да счупите яйцето с лек удар в ръба на купата, за да получите чиста цепнатина.

Безопасност при използване на сурови яйца

Преди да използвате сурови яйца, е важно да се уверите, че те са чисти. Препоръчително е да ги измиете със сапун и гъба, за да намалите риска от замърсяване със салмонела. Салмонелата е бактерия, която може да предизвика хранителни отравяния, и измиването на яйцата е един от начините да се предпазите. Винаги следвайте основните правила за хигиена в кухнята, за да гарантирате безопасността на вашите ястия.

Яйцата не само, че са универсален продукт, но и предлагат множество ползи. Те са източник на протеини, витамини и минерали, което ги прави идеални за включване в диетата ни. Освен това, с тях можем да създадем разнообразие от ястия, което прави кухнята ни по-интересна. Независимо дали готвите за себе си или за семейството си, умението да работите с яйца и да избягвате малките неудобства, като попадането на черупки, може да направи процеса по-приятен.

Така че, следващия път, когато чупите яйце, помнете този лесен метод и правете готвенето по-лесно и приятно!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: