Каква финансова помощ може да получите чрез МИГ във вашия район?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:16 / 01.11.2023
1017


В началото на месец ноември отворените процедури за финансова подкрепа по линия на Местните инициативни групи (МИГ) са 49. С пълния списък на приемите, които са по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), може да се запознаете ТУК.

Вижте документите за кандидатстване чрез МИГ, важните срокове, условията за допустимост и изпълнение

 

В ход е също последният за годината прием за подаване на проектни предложения за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“. Крайният срок е 31 декември.

Междувременно се планира увеличение с близо 70 млн. лв. на бюджета по приема от 2021 г. на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР). По този начин общият бюджет ще нарасне на 540 млн. лв. и ще се даде шанс за сключване на договори с всички проектни предложения, получили 35 точки по критериите за подбор.

Няколко месеца по-рано с 51 млн. лв. бе увеличен и бюджетът на приема от 2021 г. по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ за преработвателите. Общият финансов ресурс по процедурата достигна 477,2 млн. лв., като по този начин могат да се сключат договори с всички проектни предложения, които отговарят на критериите за допустимост и финансиране.

В ИСУН може да се запознаете и с двата отворени приема за сектор "Земеделие" по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост. Кандидатстването за "Инвестиции в технологична и екологична модернизация" е до 20 декември, а за "Центрове за подготовка за предлагане на пазара и съхранение на плодове и зеленчуци" - до 22 декември.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg 



 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Камера засне как Брендо пристига с 10 души въоръжена охрана в ден...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, след която ще тряб...
Ахмед Доган пристигна на протеста срещу ареста на Джейхан Ибрямов...
Много тежка челна катастрофа на изхода на Карнобат, повече от пет...
Днешното участие на Анелия по Нова телевизия се оказа тотал щета
Моторист загина след катастрофа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).