ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Какво подобрения да направим, за да повишим цената на жилището си с до 10 000 евро?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:19 / 17.04.2023Коментари (1)8921
©
Дребни подобрения в едно жилище могат да увеличат неговата продажна цена с от 3 000 до 10 000 евро. Това твърди Александър Гергов, съдружник в агенцията за недвижими имоти Antre. Ето как

Всеки собственик на имота желае да получи максималната продажна цена. За да се случи това обаче, първо трябва да се определи реалната пазарна цена, като се вземат предвид редица фактори, сред които предлагането в квартала, близоста до градски транспорт, учебни заведения, медицински заведения, цялостното състояние на сградата, годината на строеж, вида строителство, етажа, изложението, големината и състояние на жилището.

Естествено за максимално най-точна оценка на стойността на имота е добре да се ползват услугите на агенции за недвижими имоти или професионални оценители. Второто нещо, след като пазарна цена на имота бъде коректно определена, е собственик да придаде стойност с различни подобрения, които да позволят обосновано вдигане на цената. Ето и няколко идеи, как това да стане, пише Гергов  в материал, публикуван в блога на агенцията

1. Подобряване на кухнята и банята

Това са помещенията, които изискват най-голяма инвестиция на новодомците. Ето защо ако успеете да освежите тези части на имота, така че да ги направите достатъчно атрактивни и модерни, то може да повишите цената занчително.

2. Поправка на дребни неща

Често те могат да създават неприятно усещане в купувачите и дори да ги отблъснат - лющеща се боя; скърцане или залепване на врати и прозорци; ключалки на вратите, които не работят; мухъл; капещи кранове; разхлабени плочки; миризми;  скърцащи подове и стълби; пукнатини и петна по тавана и стените; повдигаща се настилка.

3. Изхвърляне на старите мебели

Ако мебелите са на повече от 15 години или са амортизирани, то по-добре имота да се продава необзаведен и да се освежи като се пребоядисат стените. Купувачите в повечето случай предпочитат те да си обзаведат жилището, така че това ще ги улесни.

4. Освежаване на входа

Това ще направи добро впечатление не само за имота, но и за съседите. Всеки би се радвал не само да е приятно у дома му, а и около него.

5. Изчистване и освежаване на мазе/таван

Макар и на пръв поглед нещо незначително, все повече хора ценят подобни пространства, които позволяват да се складират ненужни вещи. Ако те са в добър вид, това определено би направило добро впечатление на купувача за качеството и поддръжката на целия имот.

6. Почистване и подредба на дома, включително прозорците

Може би най-важното нещо е купувачите да влязат в чист, приветлив и подреден дом, които се радва на много светлина. Това влияе подсъзнателно на възприятието на хората и много лесно ги кара да се почувстват като у дома си.

7. Подобряване функционалността на жилището.

Преустройство на кухнята като част от хола, като по този начин отделната кухнята се превърне в малка спалня или кабинет. По този начин апартамента става "по-голям“ и функционален.

8.  Превръщане на балкон/тераса в зелен оазис

Всеки човек обича природата. Ако собственикът съумее да претвори тераса/балкон в малък, зелен оазис, където човек да може сутрин на зелено и спокойно да си изпие кафето и прочете пощата си, то това със сигурност би дало допълнителни точки за жилището.

9. Градинката около блока

Ако жилището разполага със зелени площи и те се поддържат, това не само ще се хареса на клиентите, но и ще засвидетелства сплотеността между съседите.

10.  Умни пространства за съхранение на багаж.

Потреблението на хората през последните години се вдига постоянно, което провокира хората да търсят все повече пространства за съхранение на вещи и предмети.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За да повишите цената на апартамента с 10 000 евро, първо трябва да му свалите цената с 20 000! Поне сегашния момент в имотите е такъв. Скоро ще стане голяма дискотека при имотите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: