ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Какво включва ресорът "Cтартъпи и иновации", който България получи?
Автор: ИА Фокус 21:30 / 17.09.2024Коментари (0)797
©
Какво включва ресорът "стартъпи и иновации" и различава ли се от този, който България държеше в предходната Европейска комисия, както и кои държави-членки получиха най-примамливите ресори в предложението на Урсула фон дер Лайен?

“Ресорът има огромни възможности. Има много средства, само до 2027 г. над 94 милиарда евро са в този ресор. Разбира се, това е свързано и с намаляването на администрацията, намаляването на административната тежест върху стартъпите, върху фирмите и научните звена, които произвеждат иновативни продукти и услуги. Това е изключително добра възможност за България и разбира се за целия ЕС", смята Андрей Ковачев - евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.

“Получихме същия ресор, но в малко по-малки мащаби, така сякаш изглежда на първо четене. Но всеки ресор е важен, ако се изпълни със съдържание. Така че, очаквам да мине изслушването и да видим какви стратегически приоритети са начертани в самия ресор. Както се казва, нещата са в детайлите", коментира пред обществената телевизия Илхан Кючюк - евродепутат от ДПС/"Обнови Европа".

“Това е силен ресор, отново за трети пореден комисар от българска страна ще отговаря за същата политика по иновациите. Основата на този ресор е програмата "Хоризонт", в която са средствата за европейски иновации, които можем да очакваме значително да се увеличат и да се търсят начини да се привлекат много повече частни капитали. Ресорът не може да бъде добър или лош за България, той е по-малка или по-голяма отговорност за комисаря. Ако госпожа Захариева бъде одобрена и стане еврокомисар, тя ще има огромна отговорност с оглед на приоритетите на новата Комисия", заяви Радан Кънев - евродепутат от ДБ/EНП.

“Да, със сигурност иновациите, технологиите, стартъпите - това са ключови и важни теми и припомням, че в предишния мандат аз, съвместно с екипа, създадохме първото законодателство за стартъпи, т.е това е сектор, който наистина е ключов и важен за България, за да развиваме една работеща икономика и да инвестираме повече в иновации и да дадем шанс на младите хора да реализират тези свои стартиращи проекти именно в рамките на Европа", подчерта Цветелина Пенкова - евродепутат от БСП/Социалисти и демократи

“България беше единствената държава, която изпълни доста неумното искане на Урсула фон дер Лайен да ѝ се представят по две кандидатури. Всички представиха по един кандидат, само ние, като първи отличници в кавички, изпълнихме нареждането и срещу това изпълнение на нареждането не получихме нищо. Т.е. за пореден път се потвърждава, че колкото повече се проявяваме като отличници, толкова по-малко ни дават, защото нямаме своя позиция, защото сме изпълнители на чужди нареждания, никога не правим така, че да поставяме своите условия, затова винаги ще се задоволяваме с трохите от масата", каза Петър Волгин - евродепутат от "Възраждане"/ “Европа на суверенните нации".


Още по темата: общо новини по темата: 33
19.09.2024 »
17.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
30.08.2024 »
30.08.2024 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: