Какво време да очакваме през октомври?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:05 / 01.10.2023
2008
Първият октомврийски ден ще е слънчев до обяд. В по-късните часове облаците ще са повече с потенциал за слаби и незначителни превалявания в планините на Западна България и в някои райони около тях. Вятърът – прохладен от север, с по-осезаеми пориви в източните райони. Дневните температури – между 23 и 28 градуса.

През нощта и в понеделник до обяд все още на изолирани места в Западна и Централна България е възможно да превали за кратко. След това облачността ще се разкъсва с тенденция до сряда смущенията да са минимални. Едва към четвъртък-петък отново ще премине неустойчив студен атмосферен фронт с краткотрайни локални валежи, на места с гръмотевична активност.

Температурите в първата пълна седмица на октомври ще са без особено резки колебания – дневните стойности ще се движат между 22 и 27-28 градуса. Сутрините – прохладни с показания на термометрите около и малко под 10 градуса в обичайно по-студените райони в страната.

Средносрочните прогнози са сравнително спокойното есенно време да се запази поне до средата на месеца – без съществени валежи и с температури, близки до настоящите. Около 8-10 октомври предстои по-съществено захлаждане, което се очертава да бъде краткотрайно, но осезаемо с потенциал за есенни слани, информира Nova.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Българка от плаж в Гърция: Потвърждавам новината за увеличението ...
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Георги Георгиев към ПП-ДБ: Колеги, то няма управляващи, на кого щ...
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Джевдет Чакъров: Очаквайте хода на Ахмед Доган
Убийството в Слънчев бряг заради жена: Един само видя, че Цецо къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).