ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Калин Сърменов се похвали, че започва работа в Скотланд ярд
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:27 / 25.08.2023Коментари (0)3695
Калин Сърменов стана агент 008, похвали се самият той. И си пусна снимка пред Скотланд ярд (б.р., полицията). Там написа: "Граждани, а тука отивам на работа. Първи ден ми е и много се вълнувам! Кодовото ми име е 008! Но е тайна! (Ако някой ви пита)“. 

А след това продължи пред "Телеграф“ в типичния си шеговит стил, съобразен и с британския хумор: "Оказа се, че 008 принадлежи на МИ-6 и нещо са ме объркали, а аз отидох на друго място, при Скотланд ярд“. (Пояснение: МИ-6 е световноизвестното британско разузнаване, чийто филмов представител е Джеймс Бонд, агент 007).

Интелект

Тези дни Сърменов снове между София и Лондон, а причината за това е средната му дъщеря, Димана. Директорът на Сатиричния театър разказа: "Бяхме по работа, средната ми дъщеря беше в Оксфорд, поканиха я на среща, живот и здраве ще учи там след две години. Тя написа едно есе, което се класира сред първите от 10 000 и така се стигна до срещата. Те правят непрекъснато конкурси и млади хора пишат есета. Димана иска да се занимава с изкуствен интелект. Те ще поемат част от стипендията, предложиха ни 30%. Беше 20 дни там. Но през това време паспортът й изтече и пътувахме Лондон-София-Лондон-София, за да подновим документа“.

След това продължи: "Тя е модел тук, но трябва да подпише тези дни с най-старата рекламна агенция в Лондон. Поканиха я на пробни снимки. Тя няма 18 и ходя с нея. "Ивет фешън“ я представиха на няколко агенции. В Лондон са мотивирани и работят за световни брандове, със сериозно портфолио са. Димана в България снима много, но изведнъж този огромен интерес я заля. Да е жива и здрава само и Господ да е добър!“.

Криминале

Продължавайки с британския хумор, Сърменов отиде и до новия паметник на Агата Кристи в центъра на Лондон. Там си направи снимка как шепне в ухото на великата писателка и написа: "Граждани, тука обяснявам на Агата Кристи кой е убиецът, че нещо се объркала! Нищо. Всеки има възходи и падове“.

Каза, че всъщност това трябва да е вторият кадър и Агата Кристи на първия го пита кой е убиецът, че да си допише новия роман. После в по-сериозен тон отбеляза: "Агата Кристи е изключителен разказвач, емблематичен, световен, вечен разказвач. И паметникът й е сложен на едно оживено място в Сохо, където всички се събират. Философията на позицията е, че от всички краища отиват при нея и в този кръг, в който е сложена в паметника. Има много акъл и много мисъл в това. В помненето и в изграждането на добрите примери и фаворитите. Едно общество, ако това не може да направи, значи не става. Ние в България не знаем кои са добрите, кои са лошите. Когато на някой му правим паметник, го правим толкова помпозно и клиширано, че няма как да не кажеш - по-добре без паметник. Цялото общество трябва да се бори с това. Ние сме абдикирали от това нещо. Семейното огнище е т.нар. отворена система, очакваме от училището да свърши тази работа, а то само по себе си девалвира“.

Гимназия

Калин Сърменов тези дни публикува и снимка от фасадата на художествената гимназия в София. Възкликна: "На този плакат пише - "Бъди герой, обичай България“. Докъде я докарахме, граждани, изискват се неистови усилия, равни на героизъм, за да обичаш България! Докъде я докарахме от простотия… и тези тъжни и срамни думи висят гордо на фасада и то срещу едно училище!“.

Той обясни по въпроса: "В онзи свят, при англичаните, образованието, културата и здравеопазването са приоритетни за цялото общество и това се вижда навсякъде. Начинът, по който са изградени тези училища. Вярно, имат факултети по биология, астрономия и т.н. много преди Априлското въстание, което оказва влияние. Но така или иначе не е зле да взимаме пример от тези общества, които явно има защо да са били империи. Там приоритетите са различни“. 

Продължава: "Аз съм завършил художествената гимназия и знам какво е било. Ако отидете в Уестминстърското абатство, ще видите там Байрон, Шели и всички, които са погребани там. Ако отидете в Британския музей, ще ви кажат, че не се плаща нищо. И за библиотеката към Британския музей не се плаща нищо. Тоест, това общество дава базата – "Ето ти музея, без пари е, събрали сме от цял свят и в него, и в библиотеката. И ако искаш да се учиш и да се развиваш, то ти е безплатно“. И ако отидете в Уестминстърското абатство, плащате, защото това е надстройка, не е база. И вътре да видиш кралицата, краля – да си почешеш егото, си плащаш доста, и то е далеч над представите ни за нормален билет“. Сърменов разсъждава още: "И като минеш цялото абатство и накрая минеш през всичките, виждаш една плоча, която е изключително красиво направена, изографисана и подредена. А пред нея е една много простичка, сложена на земята - тя е на Чърчил. А след нея е тази добре украсената, която е на войник, който в битка е спасил знамето.

Тоест какъв е преводът на социалната среда и на това общество – те казват на своите поданици: "Ако ти си достоен поданик и даваш всичко от себе си, държавата ще те сложи преди Чърчил. Няма значение, че си бил неизвестен“. Възможно е това да не е вярно, но това е психология, която действа и казва, че със своите усилия ще бъдеш оценен. Докато ние в България казваме точно обратното – "Тук ще дойде брат ти, ще дойде шуробаджанащината, ще дойде подкупът, ще дойдат парите“. Тук няма критерии. А там има ясни и точни приоритети, затова се развиват, затова ти е приятно да отидеш там, да се возиш в метрото и т.н., да покажеш кой си. Там не казваш: "Това е дъщерята на Калин Сърменов“, оценяват я за нейните качества, а не че е нечия дъщеря“.

Учи английския в кръчма

Пак в типичния шеговит стил Калин Сърменов съобщи, че започва да се занимава с ученето на английски по кръчмите, или както местните казват по пъбовете.

"Граждани, захващам се сериозно с английския! Започвам с тези две думи (б.р. - Dirty dicks – които могат да се преведат по няколко начина, най-вече нецензурни). Днес ще ги повторя 100 пъти. Ако не ги науча, щели да ме вземат в робство!

Колебая се. Предлагам да сте весели!“. В самия пъб Сърменов припомня и един легендарен виц: "Погледнах се в огледалото... Ми то аз нямам слабо място“.


Още по темата: общо новини по темата: 6972
09.10.2024 »
01.10.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
предишна страница [ 1/1162 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: