Кандидати за народни представители обсъдиха жестокостта към животните

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:38 / 31.05.2024
2134
Кандидатите за народни представители от "БСП за България" Катя Стоилова и Йовка Златева организираха среща на тема "Обединени в грижата за животните". Събитието събра граждани - доброволци в галерия "Арсенал".

Присъстващите говориха за отговорността да бъдеш на върха на хранителната верига; за дълга към по-слабите; какво повече може да бъде направено, ако се обединят; какво да изискват от държавата; как да се промени картината на дефицит на цивилизационна политика и обществена незрялост.

Беше споделен опит от загрижени доброволци в битката с бездушието и жестокостта. Коментиран бе законът за закрила на животните - красиво изглеждащ, но неработещ, поради липса на конкретика в отговорните институции и реален контрол по спазването му.

Кандидатите поеха ангажимент да изискват създаване на нов закон, в процеса на изработването на който да вземат участие фондации и доброволци. Катя Стоилова предложи да се даде възможност всяко лице само да определя фонд в полза на деца, възрастни хора, животни или друга социална кауза, за който да отиват 10% от данъка по доходите му. Според нея това би насърчило събираемостта на данъците върху реалните доходи, защото ще направи социалната солидарност видима, тъй като касае пряко финансиране от гражданите на дейности, които са ангажимент на държавата, но обикновено остават недофинансирани. Тя увери, че ще инициира и въвеждането на часове свързани с възпитанието в отношение към животните и природата в училище.

Присъстващите се обединиха и около идеята за драстично повишаване на тежестта на наказанията за изоставяне или нехуманно отношение към животните.

Виж коментарите (0)

Още по темата (623):
14.09.2024 Михаил Константинов прогнозира разпределението на мандатите в новия
парламент
07.09.2024 Областните председатели на БСП с официална позиция
25.08.2024 Първият министър в кабинета на Главчев 2 стана ясен
22.08.2024 Ще свика ли Радев консултации с парламентарните групи?
10.08.2024 Наказват членове на БСП заради саботаж на пленума
10.08.2024 Със скандал започна пленумът на БСП
Още новини от Национални новини:
Важно за електронните извинителни бележки на учениците!
"Възраждане" представи водачите си на листи по градове
Ръководителите на фаталния полет в Графа дадоха показания пред сл...
Вяра, Надежда и Любов - традиции и ритуали
Драгомир Драганов: Няма данни за пострадали или разрушения в Русе...
Тежка катастрофа с мигранти след гонка в София


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).