Килограм агнешка плешка е 28 лв., бутчето - 29 лв.

Автор: ИА Фокус
Коментари (1)
18:58 / 23.04.2024
2408
По традиция за Великден и Гергьовден на трапезата ни присъства агнешко месо. Дни преди двата празника проверяваме колко струва агнешкото. Екип на БНТ влезе в произволно избран месарски магазин в Пазарджик.

Тук цената на килограм агнешка плешка е 28 лв., на бутчето - 29 лв. Според наблюденията на Ангелина Тошева, която от 16 години работи в месарски магазин, хората освен за цените, питат и за произхода на месото.

Ангелина Тошева, продавач-консултант: "От днес имаме вече българско прясно агнешко. Но цената наистина е доста скъпичка, но всеки гледа да си отдели парички и да си купи за Великден и за празниците да си хапне."

Пенсионерите обикновено търсят алтернативи на храните, които слагаме на традиционната великденска трапеза. Фанка Минова обаче, въпреки цената, предпочита да си купи агнешко:

"И дроб сърма, и агнешко, макар и малко, но по традиция трябва да има. - Как ви се струва цената тази година? - Ами как да ми се струва? Като всички други цени. За мен е висока цената, защото съм пенсионер, но за хората, които имат високи доходи предполагам, че не е чак толкова висока."

Ако изберете да сложите на масата си агнешко месо, ето какво съветват ветеринарните инспектори за качеството му.

"Клиентите трябва да обръщат внимание на това дали месото е свежо, да няма ослизяване, да е розово и това са признаци, които показват, че месото е прясно и правилно съхранявано", каза д-р Велка Некезова - главен инспектор в ОДБХ - Пазарджик.

А за да сте сигурни, че месото е от българска ферма, търсете такова със син печат. Той гарантира родно производство.

Виж коментарите (1)

Още по темата (197):
13.05.2024 Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
11.05.2024 Светла събота е! Какво не трябва да се прави днес?
08.05.2024 Светла сряда е! Църквата почита свети Йоан Богослов
07.05.2024 Дядо и внук преминахa хиляди километри от Канада, за да посрещнат Великден в Пловдив
07.05.2024 Как да си приготвим невероятно вкусни яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Байкова: След празниците да има почивка от червеното месо и агнешкото
Още новини от Национални новини:
Не минавайте край Кресна, изберете друг маршрут!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха брутален филм за АМ "Тракия"
По-добре не доближавайте до кървавото езеро, опасно е


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).